טארט בראוני אגסים
אורלי חרמש
רכיבים (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ):
לבצק פריך:
190 גרם(⅓1 כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
80 גרם (⅔6 כפות) סוכר לבן
½ כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 חלמון
לשכבת בראוני:
110 גרם (¾ כוס + כף) קמח עוגיות [שטיבל 4]
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד מריר
½ כף אבקת קקאו
2 ביצים
120 גרם (½ כוס) סוכר חום דחוס
100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
לאגסים:
4-5 אגסים, קלופים, חצויים ומגולענים.
1 ליטר מים
מיץ מלימון סחוט
60 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מכינים את האגסים:
1. מבשלים את האגסים בסיר עם מים, לימון, סוכר ותמצית וניל כ-20 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים את מי הבישול.
מכינים את הבצק:
2. מערבלים חמאה, סוכר, תמצית, ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים חלמון וממשיכים לערבל עד להטמעה. מוסיפים קמח ומעבדים כ-5 דקות רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
3. מרדדים את הבצק לצורת עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ, מניחים בתבנית, מהדקים לתחתית ולשוליים, ומקררים במקר.
מכינים את תערובת הבראוני:
4. ממיסים חמאה, שוקולד וקקאו בסיר על אש קטנה או במיקרוגל (בפולסים קצרים) ומצננים.
5. מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום, מלח ותמצית וניל במיקסר (עם מקצף) במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת ולערבל במהירות נמוכה עד להטמעה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה.
מרכיבים ואופים:
6. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
8. יוצקים את הבלילה מעל הבצק בתבנית.
9. פורסים כל חצי אגס לכמה פרוסות ליצירת צורה של מניפה ומסדרים מעל תערובת הבראוני.
10. אופים 20-25 דקות עד שהקלתית מזהיבה ושכבת הבראוני תפוחה וסדוקה מעט.
11. מצננים את הטארט ומדי פעם מברישים את האגסים במי הבישול כדי להשיב להם לחות (כ-3 פעמים עד שהעוגה מצטננת).