אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טארט בראוני אגסים

אורלי חרמש

 

רכיבים (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ):

לבצק פריך:

190 גרם(⅓1 כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

80 גרם (⅔6 כפות) סוכר לבן

½ כפית תמצית וניל

קורט מלח

1 חלמון

 

לשכבת בראוני:

110 גרם (¾ כוס + כף) קמח עוגיות [שטיבל 4]

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד חלב

50 גרם שוקולד מריר

½ כף אבקת קקאו

2 ביצים

120 גרם (½ כוס) סוכר חום דחוס

100 גרם (½ כוס) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

 

לאגסים:

4-5 אגסים, קלופים, חצויים ומגולענים.

1 ליטר מים

מיץ מלימון סחוט

60 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

מכינים את האגסים:

1. מבשלים את האגסים בסיר עם מים, לימון, סוכר ותמצית וניל כ-20 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים את מי הבישול.

 

מכינים את הבצק:

2. מערבלים חמאה, סוכר, תמצית, ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים חלמון וממשיכים לערבל עד להטמעה. מוסיפים קמח ומעבדים כ-5 דקות רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

3. מרדדים את הבצק לצורת עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ, מניחים בתבנית, מהדקים לתחתית ולשוליים, ומקררים במקר.

 

מכינים את תערובת הבראוני:

4. ממיסים חמאה, שוקולד וקקאו בסיר על אש קטנה או במיקרוגל (בפולסים קצרים) ומצננים.

5. מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום, מלח ותמצית וניל במיקסר (עם מקצף) במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת ולערבל במהירות נמוכה עד להטמעה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה.

 

מרכיבים ואופים:

6. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.

8. יוצקים את הבלילה מעל הבצק בתבנית.

9. פורסים כל חצי אגס לכמה פרוסות ליצירת צורה של מניפה ומסדרים מעל תערובת הבראוני.

10. אופים 20-25 דקות עד שהקלתית מזהיבה ושכבת הבראוני תפוחה וסדוקה מעט.

11. מצננים את הטארט ומדי פעם מברישים את האגסים במי הבישול כדי להשיב להם לחות (כ-3 פעמים עד שהעוגה מצטננת).

 

 

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח עוגות- שטיבל 5
מק"ט: 038
0