אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

חצ'אפורי סטייל גיאורגיה

 

רכיבים: ל- 3 יחידות

 

500 גרם קמח פיצה שטיבל 440 - מהמקרר

360 גרם מים קרים

10 גרם נבט חיטה \ 10 גרם סוכר

 

אוטוליזה 30 דק' (מנוחת בצק)

לאחר האוטוליזה מוסיפים:

 

10 גרם מלח

5 גרם שמרים יבשים \ 12.5 גרם שמרים טריים (חצי קוביית שמרית)

15 גרם שמן זית

 

אופן ההכנה:

 

מלית:

 

מערבבים בקערה מוצרלה מגורדת וגבינת פטה עשירה ביחס של 1:1 (חצי קילו מוצרלה\גבינת סולגוני גיאורגית וחצי קילו פטה. סה"כ 1 ק"ג מלית.

 

בצק:

 

בקערת המיקסר ללוש קמח, מים ונבט חיטה למשך כ-3 דקות במהירות איטית בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק הומוגני.

לכבות את המיקסר ולהניח ל-30 דק' מנוחה עם כיסוי הקערה במגבת\ניילון

לאחר כ-30 דקות להוסיף מלח, שמרים ושמן זית. ללוש כ-2 דקות לאט עד לאיחוד החומרים עם הבצק ולאחר מכן להעביר את המיקסר למהירות לישה גבוהה עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק ומבריק שמתנתק מדפנות קערת המיקסר (בין 7-10 דק', תלוי במיקסר).

להעביר את הבצק לקופסא משומנת קלות, לכסות במכסה ולהתפיח למשך כשעה בטמפרטורת החדר עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

להעביר את הבצק התפוח לשולחן עבודה מקומח קלות, לחלק לשלושה חלקים שווים של כ-300 גרם כל חתיכה, לטפוח  קלות על הבצק לשם הוצאת אוויר ולכדרר לכדור מהודק.

להניח לתפיחה נוספת במגש מכוסה למשך כשעה.

לקמח קלות את אחד הכדורים התפוחים ולהעביר אותו מהמגש אל שולחן העבודה.

בעזרת מערוך לרדד את כדור הבצק לדיסקה עגולה ורחבה בקוטר של כ 35 סנטימטר.

לקחת כ3\1 ממלית הגבינה (כ-110 גרם) ולעטר את שולי הבצק המרודד בגבינה.

להתחיל לגלגל את הבצק המרודד ב-2 צדדיו לכיוון מרכז העיגול (כדוגמת "גלגול ספר תורה"...).

עד אשר מתקבלת צורת "סירה".

לחזור על הפעולה פעמיים נוספות.

להעביר את שלוש סירות הבצק לנייר אפייה: למלא כל סירה בשארית מלית הגבינה (כ220 גרם מלית גבינה עבור כל "סירת בצק".)

למרוח בעזרת מברשת את דפנות החצ'אפורי בשמן זית ולהכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות לכ-6-7 דקות, אד אשר שולי הבצק מזהיבים ומשחימים קלות.

להוציא את המגש מהתנור, לשבור את ביצת העין לתוך כל אחד מהמאפים ולהחזיר לאפייה למשך 2 דקות נוספות עד לאפייה חלקית של הביצה (החלמון צריך להישאר נוזלי בתום האפייה).

להוציא מהתנורולהניח בכל אחד מהחצ'פורים פרוסת חמאה נדיבה.

לערבב עם מזלג את פנים מלית הגבינה וביצת העין.

 

בתאבון

 

סוגי קמח: קמח פיצה - שטיבל 440
מק"ט: 038
0