אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טארט תפוחים ופירורים

אורלי חרמש

רכיבים (תבנית טארט בקוטר 26-28 ס"מ):  

לבצק:

220 גרם (כ-½1 כוסות)  קמח כוסמין לבן שטיבל

150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות קטנות

20  גרם (2 כפות שטוחות) סוכר לבן

קורט מלח דק

30 מ"ל/גרם (2 כפות) מים קרים

 

למלית תפוחים:

30 גרם (3 כפות) קמח כוסמין לבן שטיבל

75 גרם (¼6 כפות) סוכר לבן

40 גרם (3 כפות שטוחות) סוכר חום כהה

קורט גרם קינמון

1 כפית מחית או תמצית וניל

350 גרם תפוחים גרנד סמיט או פינק ליידי, קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות

 

לפירורים פריכים:

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין לבן שטיבל

75 גרם (¼6 כפות) סוכר לבן

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית ולהניח בצד.

 

מכינים את הפירורים:

2. לשים בקערה את מרכיבי הפירורים ובעזרת האצבעות מפוררים את החמאה לתוך הסוכר והקמח, עד שנוצרים פירורי בצק. הם לא חייבים להיות אחידים בגודלם. מצננים במקרר עד לשימוש (ניתן לשמור במקרר עד יומיים).

 

מכינים את הבצק:

3. מעבדים את החמאה, הסוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית, עד שנוצרת מסה חלקה ואחידה. מנקים את שולי הקערה, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבל במהירות איטית. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לערבל רק עד שנוצר בצק אחיד (ניתן לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא עד חודש).

 

מרכיבים את הטארט:

4. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון, בלי טורבו. מרפדים תבנית טארט בנייר אפייה ומשמנים קלות.

5. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. מניחים את הבצק בתבנית, מצמידים ולוחצים אותו לשוליים ובעזרת סכין מסירים את השאריות שמתקבלות מעל התבנית. מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג.

6. מערבבים שוב את מלית התפוחים ומפזרים אותה על הבצק בצורה אחידה.

7. מפזרים את הפירורים מעל התפוחים ולוחצים אותם מעט מטה.

8. אופים כ-45 דקות עד שהטארט מקבל גוון זהוב. לאפייה אחידה יש לסובב את הטארט בתנור באמצע האפייה.

 

מצננים את הטארט לחלוטין לפני הפריסה.

לשמור בכלי סגור במקרר או בחוץ (אם לא חם מידי).

ניתן להוסיף כחצי כוס צימוקים או אגוזי מלך למלית.

אפשר להשתמש באגסים במקום בתפוחים.

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח עוגות- שטיבל 5, קמח כוסמין לבן
מק"ט: 09
0