אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טארט תפוחים ופירורים

אורלי חרמש

רכיבים:

תבנית טארט בקוטר של 26-28 ס"מ

 

בצק:

150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות

20 גרם סוכר לבן

2 גרם מלח דק

225 גרם קמח כוסמין לבן שטיבל

30 מ"ל מים קרים

 

מלית תפוחים:

75 גרם סוכר לבן

40 גרם סוכר חום כהה

30 גרם קמח כוסמין לבן שטיבל

2 גרם קינמון

4 גרם מחית ווניל או תמצית ווניל

350 גרם תפוחים גרני סמיט או פינק ליידי קלופים ומגולענים, חתוכים לקוביות

 

פירורים פריכים:

140 גרם קמח כוסמין לבן שטיבל

75 גרם סוכר לבן

75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

 

אופן ההכנה:

 

מלית:

לערבב בקערה את כל חומרי המלית ולהניח בצד.

פירורים:

לשים בקערה את מרכיבי הפירורים ובעזרת האצבעות לפורר את החמאה לתוך הסוכר והקמח, עד שנוצרים פירורי בצק. הם לא חייבים להיות אחידים בגודלם. לצנן במקרר עד לשימוש.

 

בצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה, לעבד במהירות בינונית את החמאה יחד עם הסוכר והמלח עד שנוצרת מסה חלקה ואחידה. לנקות את שולי הקערה, להוסיף את הקמח ולהמשיך לערבל במהירות איטית. להוסיף את המים בהדרגה ולהמשיך לערבל רק עד שנוצר בצק אחיד.

 

הרכבה:

לחמם תנור ל-180 מעלות, חום עליון/תחתון. לשמן ולרפד בנייר אפייה תבנית טארט בקוטר של 26-28 ס"מ.

לרדד את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. להניח את הבצק בתבנית, להצמיד וללחוץ אותו לשוליים, ובעזרת סכין להסיר את השאריות שמתקבלות מעל התבנית. לחורר את פני הבצק בעזרת מזלג.

לערבב שוב את מלית התפוחים ולפזר אותה על הבצק בצורה אחידה.

לפזר את הפירורים מעל התפוחים וללחוץ אותם מעט מטה.

לאפות את הטארט כ-45 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. לקבלת אפייה אחידה יש לסובב את הטארט בתנור באמצע האפייה.

להוציא את הטארט מהתנור ולצנן לטמפרטורת החדר לפני פריסה.

לשמור בכלי סגור במקרר או בחוץ (אם לא חם מידי).

מומלץ להגיש חמים עם כדור גלידה.

 

 

הערות:

  • ניתן להכין את הבצק והפירורים מראש ולשמור במקרר עד יומיים.
  • ניתן להוסיף כחצי כוס צימוקים או אגוזי מלך למלית.
  • ניתן לעטוף את הטארט בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש.
  • במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים.
סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח עוגות- שטיבל 5, קמח כוסמין לבן
מק"ט: 09
0
0.3086114