אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

בלינצ'ס הונגרי

יובל אלחדף

חביתיות עדינות שאפשר למלא במגוון רחב של מליות מלוחות ומתוקות.

 

רכיבים (כ-20 בלינצ'סים)

לבלילה:

¾1 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין לבן שטיבל

½1 (360 גרם/מ"ל) מים

½ כוס + 2 כפות (140 גרם) חלב

2 (120 גרם) ביצים (L)

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית גדושה (10 גרם) דבש או סוכר לבן

1 כפית שטוחה (5 גרם) מלח דק

הצעת שדרוג: חצי שקית (1 כפית שטוחה / 5 גרם) אבקת אפיה

 

למלית:

2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5%

1 גביע קטן (200 גרם) שמנת חמוצה

גרידת לימון מ-2\1 לימון

2-3 כפות (25 גרם) סוכר לבן

1 שקית (2 כפיות / 10 גרם) סוכר וניל

הצעת שדרוג: 100 גרם צימוקים לבנים שהושרו למשך לילה ברום

 

אופן ההכנה

מכינים את הבלילה:

1. מערבלים את כל רכיבי הבלילה בקערה בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד לכ-30 דקות.

2. מחממים מחבת קטנה (בקוטר של כ-20 ס"מ) על אש בינונית ומשמנים קלות בעזרת חמאה \ שמן (יש לשמן רק פעם אחת לפני הכנת הבלינצ'ס הראשון).

3. מרחיקים את המחבת מהאש ומוזגים כחצי מצקת (40 גרם) מהבלילה למרכז המחבת.

4. מכסים את כל שטח המחבת בבלילה על ידי הטייתה לכל כיוון ומחזירים את המחבת לכיריים.

5. כאשר שולי הבלינצ'ס מתחילים להיפרד מהמחבת הופכים את הבלינצ'ס לצידו השני בעזרת מרית ואופים כ-30 שניות נוספות.

6. מעבירים את הבלינצ'ס המוכנים לצלחת רחבה ומכסים בצלחת נוספת לשמירה על חום ולחות.

7. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. יש להמתין מספר שניות בין כל מנה עד לחימום חוזר של המחבת.

 

מכינים את המלית:

8. מכניסים לקערה את כל רכיבי המלית ומערבבים עד לאיחוד.

 

ממלאים את הבלינצ'ס:

9. ממתינים לקירור מוחלט של הבלינצ'ס (כאשר הם מכוסים בצלחת).

10. יוצקים כף נדיבה של מלית במרכז חלקו התחתון של כל בלינצ'ס.

11. מקפלים את צידו הימני והשמאלי של הבלינצ'ס למרכז (על גבי המלית) ומגלגלים מחלקו התחתון הפתוח כלפי מעלה, עד אשר נוצרת גלילה סגורה משתי קצותיה מלאה במלית.

12. מפזרים מעל אבקת סוכר.

 

 

מק"ט: 909090
0