אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פיצה נאפוליטנית

על בסיס ביגה בתפיחה ארוכה - 48 שעות

רכיבים ל- 6 פיצות:

 

לביגה:

500 גרם קמח פיצה 440

250 גרם מים פושרים

2 גרם שמרים יבשים

 

לבצק הסופי:

500 גרם קמח פיצה 440

400 גרם מים קרים

752 גרם ביגה (מיום קודם)

25 גרם מלח

2 גרם שמרים יבשים

20 גרם נבט חיטה (אופציונלי).

20 גרם שמן זית

 

לרוטב:

400 גרם שימורי עגבניות פולפה (עם חתיכות עגבניה).

5 גרם מלח

5 גרם סוכר

5 גרם אורגנו טרי קצוץ

1 שן שום מגורדת

 

לתערובת הגבינות:

יחס שווה של מוצרלה מגוררת, גאודה ופרמז'ן (1:1:1)

 

הוראות הכנה:

 

להכנת הביגה:

 

ללוש את כל רכיבי הביגה במיקסר במהירות איטית למשך כ-4 דקות עד לקבלת בצק הומוגני.

להעביר את הבצק לקערה ששומנה קלות, לכסות במכסה/ניילון נצמד ולתת לנוח כשעתיים בטמפרטורת חדר.

להכניס את קערת הבצק המכוסה למקרר לתפיחה איטית למשך 24 שעות.

 

להכנת הבצק: (כעבור 24 שעות)

 

לחתוך בסכין/בקלף ברזל את הביגה התפוחה למספר חתיכות.

להכניס את כל רכיבי הבצק למיקסר למעט שמן הזית. ללוש את הבצק במהירות איטית למשך כ10 דקות.

להוסיף את שמן הזית עד להטמעה ולעצור את המיקסר.

להעביר את הבצק לקופסה משומנת קלות, לכסות בניילון ולשלוח לתפיחת מקרר נוספת.

לאחר כ-24 שעות יש להוציא את הבצק התפוח מהמקרר, לחתוך ל6 חלקים שווים של כ-280 גרם כל יחידה. לגלגל לכדורים.

לקמח קלות את מגש התנור, לסדר את 6 כדורי הבצק במרחק שווה זה מזה ולכסות במגש נוסף/בניילון לתפיחת כדורים אחרונה בטמפרטורת החדר.

לאחר כ-3 שעות, כאשר הכדורים מכפילים את נפחם, אפשר להתחיל לרדד את הפיצה: לקמח היטב מכל עבר את כדור הבצק הראשון עמו נרצה לעבוד. בעזרת אצבעותינו יש ללחוץ על מרכז הבצק לשם הוצאת האוויר, ולאט לאט תוך סיבוב הבצק בין כפות הידיים יש להגדיל את קוטר הפיצה.

 

יש להניח את בצק הפיצה המרודד על שולחן עבודה מקומח קלות בלבד.

 

לערבב היטב את כל רכיבי רוטב הפיצה (אין צורך בבישול מקדים). לצקת 2 כפות רוטב על מרכז הבצק המרודד, ובעזרת הכף להתחיל ולמרוח את הרוטב על כל הפיצה בתנועות מעגליות ממרכז הבצק כלפי החוץ, עד אשר מגיעים לשוליים.

 

לפזר את תערובת הגבינות מעל רוטב הפיצה.

להכניס לאפיה על משטח אפייה/אבן שמוט שחוממה בתנור הביתי לחום של 275 מעלות

 

לאפות במשך כ-5 דקות.

להוציא, לחתוך למשולשים ולכול בהנאה.

 

סוגי קמח: קמח פיצה - שטיבל 440
מק"ט: 037
0