אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחמניות כוסמין ושוקולד צ'יפס

אורלי חרמש

רכיבים (לכ-40 לחמניות קטנות):

 

לבצק:

530 גרם (¾3 כוסות) קמח שטיבל כוסמין 80%

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

125 גרם (כ-½ כוס) מים

185 גרם (כ-¾ כוס) חלב פושר

55 גרם (כ-¼ כוס) סוכר דמררה 

1 ביצה (M)

70 גרם חמאה רכה מאוד

6 גרם (1 כפית) מלח

150 גרם שוקולד צ'יפס (ניתן להחליף בשוקולד מריר או שוקולד חלב קצוץ דק)

 

לסירופ:

185 גרם (כ-¾ כוס) מים

170 גרם (¾ כוס וכף) סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

 

בצק:

1. מערבבים מים ושמרים בקערת המיקסר ומניחים למספר דקות עד שהשמרים מתמוססים.

2. מוסיפים חלב וסוכר ומערבבים.

3. מוסיפים ביצה, חמאה, מלח וקמח ולשים בעזרת וו לישה במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ואחיד.

4. מכסים את הקערה ומתפיחים במשך כשעתיים במקום חמים או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

מכינים את הסירופ:

5. מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל על אש בינונית במשך כ-7 דקות עד שהסירופ מסמיך. מכבים את האש ומקררים את הסירופ לטמפרטורת חדר.

 

מכינים את הלחמניות

6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס לבצק ולשים במיקסר עם וו לישה או ביד, עד לפיזור אחיד של השוקולד בבצק.

7. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים לחתיכות במשקל של 30-40 גרם כל אחת. מכדררים כל חתיכת בצק לכדור חלק ואחיד.

8. מניחים את כדורי הבצק בתבנית שטוחה עם נייר אפייה במרווחים של 1.5-2 ס"מ.

9. מכסים בניילון או מגבת בד נקייה ומעט לחה ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

10. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו).

11. אופים את הלחמניות כ-20 דקות, עד שהן יציבות וזהובות.

12. מוציאים מהתנור ומברישים את הלחמניות החמות בסירופ מייד בתום האפייה.

 

הערות

ניתן להקפיא את הלחמניות לאחר קירור לטמפרטורת חדר.

מומלץ לחמם את הלחמניות במשך 10-15 שניות במיקרוגל לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

 

 

מק"ט: 041
0