אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחם לבן בסיסי

יובל אלחדף

רכיבים (עבור 2 כיכרות לחם):

1 ק"ג (7 כוסות גדושות) קמח לחם [שטיבל 2]

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים שטיבל

20 גרם (1 כף) מלח

600 גרם (½2 כוסות) מים קרים

 

אופן ההכנה:

1. לשים את כל רכיבי המתכון בקערת מיקסר עם וו לישה כ-3 דקות במהירות איטית. מגבירים את מהירות הלישה לבינונית ולשים 7-10 דקות נוספות, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק. מכסים את הקערה בניילון או מגבת מטבח נקייה ומניחים ל-10 דקות. 

2. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים (כ-815 גרם כל חלק), מכדררים כל חלק לכדור, מכסים בניילון או מגבת מטבח נקייה ומניחים ל-15 דקות. 

3. מקמחים קלות את פני הכדורים והופכים אותם כך שתפר הבצק יפנה כלפי מעלה. מרדדים כל כדור לכדי אליפסה צרה וארוכה בעובי של כ-½ ס"מ ומגלגלים. 

4. מניחים את הגלילים בתבנית עם נייר אפייה כשהתפר מופנה כלפי מטה, במרווח של כ-10 ס"מ זה מזה. מכסים בניילון או מגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח. 

5. מחממים תנור ל-250 מעלות, חום עליון תחתון (בלי טורבו) ולהניח בתחתית קערת נירוסטה. לקראת האפייה מרתיחים מים בקומקום. 

6. חורצים את פני הבצק בארבעה חריצים אלכסוניים בעזרת סכין עם להב חלק. מוזגים בזהירות את המים הרותחים לקערת הנירוסטה, מכניסים את כיכרות הלחם ומנמיכים את טמפרטורת התנור ל-220 מעלות. אופים במשך 30 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, מעבירים לתוכנית חום עליון תחתון + טורבו ואופים 20 דקות נוספות עד שמתקבל גוון זהוב גם בתחתית הכיכרות. 

7. מצננים על גבי רשת וממתינים עד לצינון מלא לפני שפורסים.

סוגי קמח: קמח לחם- שטיבל 2
מק"ט: 006
0