אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

מתקדמים

לחם לבן

 

הרכיבים:

 

1 ק"ג קמח לחום שטיבל (שטיבל 2)

1 שקית משפר אפייה שטיבל

10 גרם שמרים יבשים שטיבל

20 גרם מלח

600 גרם מים קרים

 

אופן ההכנה:

 

להניח את כל הרכיבים בקערת המיקסר.

בעזרת וו לישה ללוש כ 5 דקות במהירות איטית.

להגביר את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש עוד כ 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק, ונוח לעבודה.

לכסות את הקערה ולהניח בצד ל- 10 דקות. 

לחלק את הבצק ל 2 חלקים שווים (כ 820 גרם כל חלק)

לכדרר כל יחידה לכדי כדור, לכסות ולהניח בצד למשך 15 דקות.

לקמח קלות את פני הכדורים.

להפוך כל כדור, כך שתפר הבצק יהיה כלפי מעלה.

בעזרת מערוך, לרדד כל כדור לעלה צר וארוך בעובי של כ 1/2 ס"מ.

לגלגל כל עלה לגליל.

להניח את הגלילים על גבי תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה, כאשר תפר הבצק מופנה כלפי מטה במרווח של כ 10 ס"מ זה מזה. (אין לאפות בתבנית חד פעמית).

לכסות את הבצק ולהתפיח כשעה או עד הכפלת הנפח.

בינתיים, לחמם את התנור ל 250 מעלות בתכנית חום עליון תחתון ולהניח בתחתית קערית נירוסטה. (על התנור להגיע ל 250 מעלות מיד בתם ההתפחה).

להסיר את הכיסוי מהבצק ובעזרת סכין משוננת לחרוץ את פני הבצק ב - 3 חריצים אלכסוניים.

לפתוח בזריזות את דלת התנור, להניח בקערת הנירוסטה 5 יחידות קוביות קרח ולהכניס מיד את התבנית לתנור. להנמיך את הטמפרטורה ל 200 מעלות.

לאפות כ 20 דקות. לאחר כ 20 דקות, להנמיך את הטמפרטורה ל 170 מעלות ולהמשיך באפייה עוד כחצי שעה או עד שתחתית הכיכרות שחומה דיה.

להוציא את הכיכרות מהתנור ולהעביר לרשת לצינון.

 

רמת קושי: מתקדמים
מק"ט יצרן: 005
0