מאנקי ברד
משי פלר - אופה ראשית של מאפית פירור זהב
רכיבים:
2 תבניות אינגליש
בצק:
450 גרם קמח חלה - שטיבל 18
22 גרם שמרים טריים
90 גרם חלב
90 גרם סוכר לבן
115 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
135 גרם חמאה רכה
8 גרם מלח
כף תמצית וניל
תערובת סוכר קינמון:
150 גרם חמאה בטמפ החדר
200 גרם סוכר דמררה
200 גרם סוכר חום
4 כפות קינמון
חופן פקאנים קצוצים
חופן פקאנים שלמים
קרמל:
300 גרם סוכר חום
170 גרם חמאה
כפית מלח
120 גרם דבש
כפית וחצי מחית וניל
כפית קינמון
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה להניח את החלב, השמרים הטריים, הביצים, את תמצית הוניל ואת הסוכר.
להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה עד לאיחוד המרכיבים.
להוסיף את הקמח ולהמשיך את הלישה במהירות נמוכה עד שהכל מתחבר - כ 4-3 דק.
להעלות את המיקסר למהירות בינונית, כשהבצק הומוגני, להוסיף את המלח ולבסוף להוסיף את החמאה
בהדרגה.
להמשיך בלישה עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר. (הבצק יהיה דביק למגע כשהוא מוכן.)
להוציא את הבצק לקערה נקייה, בגודל של בערך פי שניים מגודל מהבצק.
להכניס את הבצק להתפחה של לילה במקרר.
למחרת, להכין את תערובת הסוכר קינמון: לערבב את כל המרכיבים חוץ מהחמאה והפקאנים השלמים.
להכין את הקרמל- להניח את כל המרכיבים בסיר קטן על אש בינונית ולערבב עד שהתערובת נמסה.
להוציא את הבצק הקר שתפח בלילה למשטח מקומח, לרדד את הבצק בעזרת מערוך למלבן בעובי 2.5 ס"מ.
למרוח את הבצק בחמאה הרכה ולפזר את תערובת הסוכר והקינמון.
בערת סכין או גלגלת פיצה לחתוך לרצועות בעובי 4-3 ס"מ ואז לחתוך לכיוון הנגדי בצורת שתי וערב. ובכך
מתקבלים קוביות קטנות.
לרפד שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ולמרוח אותה בשכבה של 300 גר קרמל.
את הפקאנים השלמים מפזרים מעל הקרמל.
"לערבב" עם הידיים את קוביות הבצק ולהניח בתבניות בצורה "פרועה" ולא מסודרת.
לכסות בשקית ניילון ולהתפיח בטמפרטורת החדר במשך כחצי שעה- עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לחמם תנור לחום של 170 מעלות ולאפות 35-25 דקות עד להזהבה, להוציא מהתנור ולהמתין 10 דקות.
להוציא את העוגה מהתנור ולהפוך על מנת שהחלק התחתון של העוגה יהפוך לחלקה העליון.
להוריד את נייר האפייה ולצנן.
מומלץ לאכול חמים ועם הידיים!