אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

סינרול

לימור לניאדו תירוש

לריח של מאפה שמרים טרי יש יכולת קסומה לרומם את מצב הרוח של כולנו. כשמדובר במאפה שמרים ממולא בקינמון וסוכר הריח מציף את כל הבית בתאבון ואושר, שנשאר ומשמח את יושבי הבית גם שעות רבות אחרי האפייה.

הבצק שבמתכון הזה הוא הצלחה בטוחה. בזכות קמח החלה שלנו, הוא יתפח ויתייצב יפה, וגם יהיה נעים ויתמסר בקלות לרידוד ולקליעת העוגה. ניתן להחליף את מלית הקינמון  בכל מילוי שתרצו; שוקולד, חלווה, קינמון אגוזים, ריקוטה ועוד. לנו, בשטיבל, המילוי הזה, של קינמון וסוכר, מעורר את בלוטות הטעם וגעגועים לימי הילדות.

 

עבור 22-20 מאפים:

לבצק:

500 גרם קמח חלה [שטיבל 18]  

7 גרם (מעט פחות מ 2 כפיות) שמרים יבשים

80 גרם (1/2 כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

170-160 מ"ל חלב קר, אפשר להשתמש בחלב שקדים/שיבולת שועל

2 כפיות חומץ תפוחים

2 ביצים (בגודל L)

75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות ועוד 20 גרם לשימון הקערה

1/4 כפית מלח

 

למלית:

100 גרם חמאה רכה מאוד

150 גרם (3/4 כוס)  סוכר חום דחוס

1 כף קינמון

1/4 כפי מלח

 

לזריה מעל:

1 ביצה

כף וחצי סוכר קנים או דמררה

1/2 כפית קינמון

 

לזיגוג:

1/4 כוס (60 מ"ל) מים

50 גרם (1/4 כוס) סוכר קנים או לבן

 

לילה לפני אפיה מכינים את הבצק:

לשים במיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר כחצי דקה במהירות נמוכה. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה חלב , חומץ וביצים ולשים במהירות נמוכה-בינונית 3 דקות. אם צריך מוסיפים עוד כפית חלב כדי שכל הקמח ייטמע בבצק. ממשיכים בלישה האיטית עוד 2 דקות. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה והמלח, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית גבוהה ולשים 5 דקות נוספות עד שמתקבל בבצק גמיש, חלק ולא דביק.

 

מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת בחמאה (ניתן לשמן גם את הידיים בחמאה אם הבצק דביק), מגלגלים את הבצק מעט בחמאה שהקערה שומנה בו לקבלת כדור מבריק, מכסים בניילון נצמד ובמגבת מטבח ומתפיחים במקרר ללילה (8-16 שעות).

 

מכינים את המלית:

מערבבים בקערה קטנה חמאה רכה, סוכר חום, קינמון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה ורכה מספיק  שניתן יהיה למרוח את המלית בקלות, אבל שלא תהיה נוזלית.

 

מרפדים תבנית עגולה גדולה (קוטר 32 ס"מ) או מלבנית גדולה בנייר אפייה (אפשר גם שתיים בינוניות).

 

מרדדים ומעצבים:

מקמחים מעט משטח עבודה, מרדדים את הבצק למלבן גדול ודק (66X45/50 ס"מ לערך) ומורחים עם כף או מרית לאט לאט ובסבלנות את כל הבצק במלית, עד שכולו מרוח בשכבה דקה. מגלגלים מהצד הרחב לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ. מניחים את השבלולים שוכבים (כשפניהם – צד הספירלה כלפי מעלה) בתבנית במרווחים של 1 ס"מ.

 

התפחה שנייה:

מכסים במגבת יבשה ונקייה ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח. בין חצי שעה לשעה (תלוי בעונה- בחורף זה לוקח קצת יותר).

 

מצפים ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו.

מערבבים בקערית סוכר וקינמון. בקערית נוספת טורפים ביצה.

מברישים את השבלולים בביצה טרופה (1 ביצה תספיק גם לכמות כפולה של שבלולים), זורים מעל כל אחד מהשבלולים קצת פחות מ-1/2 כפית מתערובת הסוכר והקינמון ואופים 23-20 דקות עד להזהבה עמוקה.

 

בזמן האפייה מכינים סירופ סוכר:

יוצקים מים לסיר קטן, מוסיפים סוכר, מביאים לרתיחה, מבשלים 2 דקות ומכבים. בסיום האפיה מברישים את השבלולים בסירופ, מכניסים לתנור לעוד דקה של אפיה, מוציאים ומצננים.

אפשר לשמור בהקפאה ולחמם לפני ההגשה.

מק"ט: lTB0822
0