אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

גאלט רטטוי

אורלי חרמש

רכיבים (שני גאלטים מלבניים):

לבצק הפריך:

350 גרם (½2 כוסות) קמח חיטה לבן [שטיבל 650]

12 גרם (1 כף) סוכר לבן

6 גרם (1 כפית) מלח דק

170 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

80 גרם (⅓ כוס) מים קרים מאוד

 

למלית:

2 כפות חרדל גרגירים

150 גרם (⅔ כוס) גבינת שמנת 25% שומן 

¼ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

 

לירקות:

1 שן שום כתושה

4 כפות שמן זית

½ כפית מלח דק

½ כפית פלפל שחור גרוס

½ כפית עשבי תיבול יבשים (לפי הטעם)

1 חציל קטן, פרוס דק

2 זוקיני, פרוסים דק

1 בטטה, קלופה ופרוסה דק

1 בצל גדול, פרוס דק

2 עגבניות קטנות, פרוסות דק

 

לציפוי:

1 ביצה (בגודל M), טרופה

1 כפית עשבי תיבול יבשים

10 כפות פרמזן מגורר דק

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון תחתון בלי טורבו.

מכינים את הבצק:

2. מערבבים קמח, סוכר ומלח בקערת מיקסר. מוסיפים חמאה, ומערבלים עם וו גיטרה במהירות בינונית עד שנוצרים פירורים אחידים. מוסיפים מים ומערבלים רק עד שמתקבל בצק.

3. מעבדים ומשטחים מעט את הבצק על גבי משטח עבודה מקומח ועוטפים בניילון נצמד. מקררים במקרר כשעה לפחות ועד יומיים.

 

מכינים את המלית:

4. מערבבים יחד את כל רכיבי המלית, מכסים ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

מכינים את הירקות:

5. מערבבים שום כתוש, שמן זית, מלח, פלפל ועשבי תיבול בקערה גדולה, מוסיפים את הירקות הפרוסים ומערבבים היטב.

6. מסדרים את הירקות בתבנית עם נייר אפייה וקולים כ-25 דקות עד לריכוך. מצננים לטמפרטורת חדר.

 

אופים:

7. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

8. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח ליריעה מלבנית באורך של כ-35 ס"מ ורוחב של כ-20 ס"מ ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.

9. מורחים חצי מכמות המלית על כל יריעת בצק ומשאירים שוליים נקיים ברוחב של 3-4 ס"מ. מסדרים את הירקות על גבי הגבינה, כשכל שורה מכסה מעט מהשורה הקודמת, בדומה לסידור רעפים. 

10.  מקפלים את שולי הבצק פנימה על גבי הירקות וצובטים את חלקו החיצוני של הבצק (לקבלת עיטור כמו בתבנית פאי).

11.  מברישים את השוליים שקיפלנו פנימה בביצה טרופה, ומפזרים מעל עשבי תיבול יבשים.  

12.  אופים כ-35 דקות עד שהגאלט יציב וזהוב.

13.  מפזרים מעט פרמזן מגורר דק על המאפה בעודו חם ומצננים לטמפרטורת חדר לפני הפריסה.

 

ניתן לשמור בכלי סגור במקרר, עד 4 ימים.

 

מק"ט: OHG1121
0