אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

בורקיטס

אורלי חרמש

רכיבים:

(60-70 יחידות)

 

בצק:

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

120 מ"ל שמן סויה או קנולה

6 גרם מלח דק

100 גרם שמנת חמוצה 9% או 15%

560 גרם קמח עוגות שטיבל 5

6 גרם אבקת אפייה

200 גרם גבינת קשקבל  מגוררת גס

 

מלית:

225 גרם גבינת שמנת 25% 

100 גרם גבינת פטה או בולגרית 20%-24% מגוררת גס

100 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

1 ביצה M

 

לציפוי:

1 ביצה M טרופה

10 גרם שומשום, פרג, קצח

 

אופן ההכנה:

 

בצק:

בקערת המיקסר לעבד יחד במהירות בינונית עם וו גיטרה חמאה, שמן ומלח עד שנוצרת מסה אחידה וחלקה. להוסיף שמנת חמוצה ולהמשיך לעבד עד לאיחוד.

להוסיף קמח ואבקת אפייה ולעבד במהירות איטית עד שנוצרים פירורים גדולים. להוסיף גבינת קשקבל מגוררת ולהמשיך לעבד עד שנוצר בצק חלק.

לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולקרר במקרר במשך שעתיים עד לילה.

 

מלית:

כשהבצק קר ומוכן, יש להכין את המלית.

בקערה (לא במיקסר) לערבב יחד את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.

להעביר את המלית לשק זילוף.

 

אפיה:

לחמם תנור ל-180 מעלות, חום עליון/תחתון, לא טורבו. לרפד שתי תבניות תנור עם נייר אפייה.

להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח ולחלק אותו ל-3 או 4 חלקים.

לרדד כל חלק לעלה בצק בעובי 3-4 מ"מ. לקרוץ עיגולים בעזרת קורצן עגול חלק או מסולסל בקוטר של כ-7 ס"מ (ניתן להשתמש גם בכוס).

לזלף מלית במרכז כל עיגול כמות של ככפית וחצי. לקפל את עיגולי הבצק לחצי, להדק היטב את השוליים יחד  ולהניח בתבנית.

לאחד את כל שאריות הבצק ולרדד שוב. לחזור על הפעולה עם יתר חלקי הבצק.

להבריש ביצה טרופה מעל הבורקיטס ולפזר מעט שומשום פרג או קצח לפי הטעם.

לאפות כל תבנית בנפרד כ-20 דקות, עד שהבורקיטס נהיים זהובים–שחומים. חשוב לסובב את התבנית באמצע האפייה לקבלת מאפים אחידים.

להגיש חמים.

 

• ניתן לשלב במלית זיתים, חציל/פלפל קלוי בזמן הכנת המלית.

• ניתן להקפיא חלק מהבורקיטס עד חודש.

 

 

 

 

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4
מק"ט: 40
0