עוגיות פרמז'ן עם שומשום וזעתר
רכיבים:
בצק:
300 גרם קמח עוגיות - שטיבל 4
200 גרם גבינת פרמזן \ פיקורינו מגורדת
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם ביצה - ביצה אחת M
5 גרם מלח
1 גרם פלפל שחור טחון
3 גרם אבקת אפיה (3\1 כפית)
ציפוי:
50 גרם שומשום
10 גרם קצח
אופן ההכנה:
בעזרת וו גיטרה לערבב את כל החומרים במיקסר במהירות בינונית למשך כ-2 דקות עד אשר מתקבל בצק אחיד.
לחלק את המסה לשני חלקים, להדק ולגלגל לצורת גליל.
בעזרת יד רטובה למרוח את הגלילים במעט מים, לגלגל ולהדק היטב בתערובת שומשום וקצח.
לעטוף כל גליל בניילון נצמד ולשים במקפיא למשך כחצי שעה להקפאה חלקית בלבד.
להוציא את גליל הבצק מהמקפיא, ולפרוס לפרוסות עגולות ודקות בעובי של כ-2 מילימטר.
לסדר על מגש עם נייר אפייה במרחקים שווים אחד מהשני.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בתוכנית גריל עליון כ-12 דקות
לצנן ולאכול.
ניתן לשמור בצנצנת סגורה למשך כשלושה ימים.