אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פוקצ'ה אנטי פסטי

רכיבים:

 

בצק:

500 גרם קמח פיצה ופוקאצ'ה - שטיבל 15

350 גרם מים קרים

15 גרם שמן זית

12.5 גרם מלח

5 גרם סוכר

5 גרם שמרים יבשים

 

אנטי פסטי:

1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות מבושלת אל דנטה

3 קישואים בלאדי חתוכים לרצועות צלויים קלות 

2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות 

1 חופן עלי טימין טרי קצוץ

1 קורט מלח

2 כפות בלסמי מצומצם

שמן זית 

פלפל שחור גרוס גס

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר להניח את הקמח והמים ובעזרת וו גיטרה לערבב במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הומוגני למשך שתי דקות.

לכסות את קערת המיקסר במגבת או שקית ניילון למשך כ-30 דקות.

להוסיף את כל יתר החומרים לקערת המיקסר, להפעיל על מהירות נמוכה למשך כ-3 דקות.

להעלות את מהירות המיקסר למהירות גבוהה (מקסימלית) עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מקערת המיקסר.

להעביר את הבצק לקערת פלסטיק משומנת קלות ולכסות במגבת או ניילון למשך כשעה וחצי עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

להעביר את הבצק שתפח מהקערה המשומנת למשטח עבודה מקומח קלות, לפזר עליו מעט קמח ולהוציא את האוויר על ידי טפיחות על גבי הבצק.

לחלק ל4- חלקים שווים במשקל 220 גרם כל יחידה ולגלגל לכדי צורת גליל עבה. להניח את 4 הגלילים על גבי משטח מקומח ולכסות בניילון להתפחה שניה למשך כשעה.

לחמם תנור לטמפרטורה המקסימלית במשך כשעה עם אבן שמוט הממוקמת בשליש התחתון של תנור האפיה.

להעביר את התנור למצב גריל עליון 

להרים כל גליל בצק מותפח בעזרת ידיים משומנות, להאריכו ולהניח על גבי נייר אפיה בתבנית.

בעזרת אצבעות משומנות לנקב היטב את מרכז הפוקאצ'ה לכל אורכה על גבי המגש. 

לערבב את מרכיבי האנטי פסטי ולסדרם לאורך השקע במרכז הפוקאצ'ה.

להכניס את תבנית האפיה לתנור על גבי אבן השמוט למשך כ-8 דקות.

בעת ההוצאה מהתנור לזלף שמן זית מעל הפוקצ’ה.

 

סוגי קמח: קמח פיצה פוקצ'ה- שטיבל 15
מק"ט: 031
0