אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

מאפינס לימונענע קיצי

אורלי חרמש

רכיבים:

14 מאפינס או שתי תבנית אינגליש קייק קטנות

 

350 גרם קמח תופח - שטיבל 13

200 גרם סוכר

3 גרם מלח

2 כפיות תמצית ווניל

קליפה מגוררת מ 2 לימונים שטופים ויבשים

¾ כוס דחוסה עלי נענע נקיים

200 גרם חמאה קר חתוכה לקוביות

2 ביצים במידה L

200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן

80 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

 

לאייסינג:

100 גרם אבקת סוכר

2 כפות מיץ לימון

 

הוראות הכנה:

 

במעבד מזון עם להב המתכת, יש לשים סוכר, מלח, עלי נענע, קליפת לימון ווניל ולעבד עד שמתקבלים פירורים ירוקים.

להוסיף חמאה ושתי ביצים ולעבד עד שהכל מתאחד.

להוסיף את השמנת החמוצה ולערבל מספר שניות. להוסיף את מיץ הלימון.

את הקמח התופח (או הקמח ואבקת האפיה) להוסיף בבת אחת ולערבל על pulse קצרים.

למרוח את התבנית בחמאה ואפשר גם להניח נייר אפייה על מנת שיהיה קל יותר לחלץ את העוגה.

לאפות ב 180 מעלות כ 50 דקות בערך, עד שנוגעים בעדינות במרכז העוגה והיא יציבה.

במידה ומשתמשים בתבנית שקעים, לאפות כ 25 דקות עד שהמאפינס יציבים למגע באמצע.

 

הכנת האייסינג:

לסנן את מיץ הלימון ולהוסיף את אבקת הסוכר ולערבב עד שמתקבלת תערובת סמיכה ולא דלילה. 

לצנן לגמרי את העוגה לפני הציפוי, אחרת הוא יימס וייספג בעוגה.

בעזרת כף לטפטף את הציפוי על העוגה לרוחבה, מצד לצד. 

 

 

סוגי קמח: קמח עוגות- שטיבל 5, קמח תופח- שטיבל 13
מק"ט: 040
0