אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

בייגלס אמריקאי

אורלי חרמש

רכיבים: 

(10 יחידות)

 

בצק:

425 גרם קמח חלה - שטיבל 18

3 גרם שמרים יבשים

22 גרם סוכר לבן או סוכר דמררה

310 מ"ל מים

10 גרם מלח דק

 

בישול הבייגל:

1.5 ליטר מים

10 גרם סוכר לבן

10 גרם אבקת סודה לשתייה

 

ציפוי הבייגל:

1 חלבון ביצה L

20 גרם שומשום, זרעי פשתן, פרג, ומלח גס

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר לערבב יחד מים, שמרים וסוכר ולהניח לכמה דקות עד שהשמרים התמוססו.

להתקין את וו הלישה ולהוסיף קמח ומלח. ללוש במהירות בינונית כחמש דקות, עד שנוצר בצק מעט דביק אך אחיד וחלק.

לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד או מגבת בד נקייה ולחה ולהניח להתפחה למשך כשעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר או ללילה במקרר עד שהבצק תפח והכפיל את נפחו.

לאחר שהבצק תפח יש להעביר אותו למשטח עבודה מקומח מעט. לחלק את הבצק ל-10 חלקים שווים (כל חלק כ-70). אם מעדיפים בייגל גדול יותר ניתן לחלק לשמונה חלקים שווים.

 

לגלגל את חלקי הבצק לכדורים אחידים ולהניח על מגבת בד חלקה ומקומחת. לכסות את כדורי הבצק עם מגבת בד נקייה ולתת להם לנוח ולתפוח כחצי שעה כדי להשיב לבצק את הגמישות ואז יהיה קל יותר לעצב אותם לבייגל.

 

כדי ליצור את טבעת הבייגל, יש ליצור חור במרכז הכדור בעזרת אצבע ולהרחיב ולמתוח אותו לטבעת גדולה, בקוטר של כ-12 ס"מ. להניח בחזרה על מגבת הבד ולהמשיך ליצור טבעות מכל כדורי הבצק. לכסות ולהתפיח כחצי שעה נוספת.

 

להניח נייר אפייה בתבנית שטוחה.

 

כשכל הבייגלס תפחו, להרתיח מים, סוכר ואבקת סודה לשתייה בסיר רחב ושטוח. כשהמים רתחו, מנמיכים את האש לעוצמה מינימלית. לחמם תנור ל 180 מעלות, חום עליון/תחתון, לא טורבו.

 

להעביר בזהירות שניים-שלושה בייגלס לסיר עם המים (על סף רתיחה) ולבשל 3-4 דקות מכל צד.

 

להרים את הבייגל לתבנית בעזרת כף מחוררת. להמשיך לבשל את כל הבייגלס. הם ייראו מקומטים ולא חלקים וזה בסדר. באפייה הם ימשיכו לתפוח ולהתעגל.

 

כשהבייגלס בתבנית התקררו מהבישול, להבריש אותם פעמיים בחלבון.

 

לפזר מעל הבייגלס שומשום, זרעי פשתן, פרג ומלח גס. ניתן גם לפזר גבינת פרמזן מגוררת, תערובת סוכר קינמון ואפשר גם להשאיר אותם חלקים.

 

לאפות את הבייגלס 30 דקות או קצת יותר, עד שהם מזהיבים ומשחימים.

 

רצוי לסובב את תבנית התנור באמצע האפייה לקבלת אפייה אחידה ושווה.

 

 

 

·כשהבייגלס מתקררים לטמפרטורת חדר ניתן לשמור אותם במקפיא עד 3 שבועות.

 

·ניתן להוסיף תוספות לבצק עצמו, למשל: בצל מטוגן, זרעי פרג שלמים, קוביות קטנטנות של גבינת צ'דר, אגוזי מלך, גרעינים וזרעים (את התוספות לבצק מוסיפים בסוף לישת הבצק).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סוגי קמח: קמח חלה- שטיבל 18
מק"ט: 90
0