אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגה בחושה קרמל פירורים

אורלי חרמש

רכיבים (לתבנית אינגליש קייק במידות: 27X11 ס"מ): 

 

לפירורים:

50 גרם (⅓ כוס) קמח עוגות [שטיבל 5]

35 גרם (3 כפות) סוכר לבן

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

 

לרוטב קרמל:

200 גרם (1 כוס) סוכר דמררה

180 מ"ל (כ-¾ מכל) שמנת להקצפה 38%

30 גרם חמאה

½ כפית מלח דק

1 כפית תמצית וניל

 

לעוגה:

210 גרם (½1 כוסות) קמח עוגות [שטיבל 5]

10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה

80 גרם חמאה רכה

50 גרם (¼ כוס) שמן צמחי

130 גרם (⅔ כוס) סוכר לבן

½ כפית מלח דק 

1 כפית תמצית וניל

3 ביצים (L)

130 גרם (כ-⅔ גביע של 200 גרם) יוגורט 3%-7%

 

אופן ההכנה:

מכינים את הפירורים:

1. מערבבים בקערה את כל רכיבי הפירורים ובעזרת האצבעות יוצרים  פירורים אחידים. מכסים ומקררים במקרר עד השימוש.

 

מכינים את רוטב הקרמל

2. ממיסים את כל רכיבי הקרמל בסיר עם תחתית עבה על אש גבוהה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 8 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב קל מדי פעם, עד לצמצום הקרמל. מכבים את האש ומצננים. 

 

מכינים את עוגה:

3. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. 

4. מקציפים חמאה, שמן, סוכר, מלח ותמצית וניל בקערת מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) תוך כדי הקצפה.

5. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את היוגורט. עוצרים את הערבול ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה דרך מסננת. מערבלים במהירות איטית לאיחוד והטמעת הקמח.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מוזגים מעליה 70 גרם רוטב קרמל חמים ובעזרת סכין דקה וחדה יוצרים דוגמת שיש.

7. מפזרים את הפירורים מעל העוגה ולוחצים אותם מעט פנימה לתוך הבלילה.

8. אופים במשך 35-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.

9. מצננים לטמפרטורת החדר ומזלפים מעט מרוטב הקרמל מעל העוגה. 

 

סוגי קמח: קמח עוגות- שטיבל 5
מק"ט: 037
0