אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגה בחושה קרמל פירורים

אורלי חרמש

רכיבים:

תבנית אינגליש קייק אחת במידות: 27*11 ס"מ

 

פירורים פריכים:

50 גרם קמח עוגות- שטיבל 5

35 גרם סוכר לבן

25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

 

רוטב קרמל:

210 גרם סוכר דמררה

180 מ"ל שמנת מתוקה

30 גרם חמאה

3 גרם מלח דק

5 מ"ל תמצית וניל

 

עוגה:

80 גרם חמאה רכה

50 מ"ל שמן סויה או קנולה

130 גרם סוכר לבן

3 גרם מלח

5 מ"ל תמצית וניל

3 ביצים בגודל L

130 גרם יוגורט 7% (אפשר גם 3%)

210 גרם קמח עוגות שטיבל 5

7 גרם אבקת אפייה

 

70 גרם רוטב קרמל מוכן ומעט חמים

 

אופן ההכנה:

 

פירורים:

להכניס לקערה את כל מרכיבי הפירורים (קמח, סוכר וחמאה).  לפורר את התערובת עם הידיים עד שנוצרים פירורים אחידים. לכסות ולקרר במקרר עד לשימוש.

 

רוטב קרמל:

לשים בסיר קטן עם תחתית עבה (נירוסטה או טפלון) את כל מרכיבי הקרמל, לערבב ולהמיס על אש גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה.

להנמיך את האש לאש בינונית, ולבשל את הקרמל כ-8 דקות תוך כדי ערבוב קל מידי פעם. כשהקרמל מצטמצם, לכבות את האש ולקרר מעט.

 

עוגה:

לחמם תנור לחום של 180 מעלות. לשמן ולרפד תבנית אינגליש עם נייר אפייה.

בקערת המיקסר להקציף במהירות בינונית חמאה, שמן, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.

להוסיף את הביצים אחת בכל פעם, תוך כדי הקצפה.

להנמיך את המיקסר למהירות איטית ולהוסיף את היוגורט.

לערבב את הקמח יחד עם אבקת האפייה בקערה נפרדת.

לעצור את פעילות המיקסר ולהוסיף את הקמח עם אבקת האפייה בבת אחת. לערבל במהירות איטית רק עד שהתערובת נהיית אחידה וחלקה והקמח נטמע לגמרי.

להעביר את בלילת העוגה לתבנית וליישר.

למזוג מעל העוגה 70 גרם רוטב קרמל חמים ובעזרת סכין דקה וחדה לערבב קלות ליצירת דוגמת שיש.

לפזר מעל העוגה את הפירורים בצורה אחידה וללחוץ אותם מעט פנימה לתוך הבלילה.

לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש במשך כ-35-40 דקות. עד שהעוגה נהיית יציבה וזהובה.

יש לצנן לטמפרטורת החדר לפני שפורסים.

 

-ניתן לזרזף מעט מהקרמל מעל העוגה.

-ניתן לשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר במשך כמה ימים.

 

סוגי קמח: קמח עוגות- שטיבל 5
מק"ט: 037
0