קרקר שיפון דגנים וזעתר
רכיבים:
200 גרם קמח שיפון מלא - שטיבל 7
110 גרם מים חמים
80 גרם שמן זית
40 גרם מיקס דגנים - שומשום, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, פשתן וגרעיני דלעת.
10 גרם זעתר
5 גרם אבקת אפיה
5 גרם מלח
קורט טימין יבש
אופן ההכנה:
לפני הלישה יש לערבב את כל הרכיבים היבשים בנפרד.
בעזרת וו גיטרה ללוש את כל הרכיבים במיקסר עד לקבלת בצק הומוגני, 2-3 דקות.
להניח את הבצק שהתקבל בין שני ניירות אפייה ולרדד דק ככל האפשר, בסוף הרידוד הבצק אמור להגיע לכל קצותיו
של נייר האפיה.
להסיר את נייר האפיה העליון ולהעביר את הבצק המרודד עם נייר האפיה התחתון לתבנית הפוכה.
בעזרת גלגלת או סכין גדולה יש לחרוץ את הבצק המרודד בצורת שתי וערב כך
שיתקבלו מלבנים קטנים.
להכניס את התבנית ההפוכה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ולאפות במשך 20 דקות.
לצנן ולאכול או לשמור בקופסא סגורה.