קרמוגית
אורלי חרמש
רכיבים (לכ-40 עוגיות):
לבצק:
390 גרם (¾2 כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]
180 גרם חמאה רכה
90 גרם (כ-½ כוס) סוכר דמררה
50 גרם (¼ כוס) סוכר לבן
½ כפית מלח דק
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה (M)
½ כפית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
למלית:
320 גרם ממרח שוקולד נוטלה או לוטוס
אופן ההכנה:
מכינים את המלית:
1. מניחים נייר אפייה על תבנית וממלאים שק זילוף בנוטלה או ממרח לוטוס.
2. מזלפים כ-40 תלוליות ממרח על גבי נייר האפייה, בכמות של כפית. מכניסים למקפיא למשך שעה לפחות.
מכינים את הבצק:
3. מערבלים חמאה, סוכר דמררה, סוכר לבן, מלח ותמצית וניל בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מסה חלקה וקרמית. 4. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד להטמעה.
5. עוצרים את המיקסר, מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבלים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
6. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) ומניחים ניירות אפייה על גבי 2 תבניות תנור.
7. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 20 גרם כל כדור.
8. מוציאים את התבנית עם תלויות הממרח מהמקפיא, משטחים את כדורי הבצק וממלאים כל כדור ביחידה אחת של ממרח.
9. סוגרים את הקצוות של הבצק אחת כלפי השניה ומגלגלים לכדי כדור. משטחים מעט ומניחים בתבנית (כ-20 עוגיות בכל תבנית).
10. אופים כל תבנית בנפרד במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות ותופחות מעט.
11. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.
לשמור את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.
הערות:
ניתן לחמם את העוגיות במשך כ-10 שניות במיקרוגל על מנת להמיס את המילוי (שמתקרר ומתגבש כשהעוגייה בטמפרטורת החדר).