אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

מופלטה

יובל אלחדף- אופה ראשי שטיבל

רכיבים:

(כ- 20 יחידות)

 

500 גרם קמח לבן בהיר - שטיבל 405

280 גרם מים פושרים

10 גרם מלח

20 גרם סוכר

5 גרם שמרים יבשים (אופציונלי)

 

אופן ההכנה:

 

בעזרת וו לישה לערבב את כל החומרים במיקסר, תחילה במהירות איטית למשך שתי דקות ולאחר מכן להגביר מהירות למהירות בינונית לעוד חמש דקות לישה.להשאיר את הבצק בתוך קערת המיקסר ולכסות למשך כ-20 דקות.

ממלאים קערה בשמן עד כדי שליש גובהה.

בעזרת קלף פלסטיק / מרית (לקקן) להוציא את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה מקומח קלות, לחלק את הבצק לחתיכות של כ-40 גרם, לכדרר לכדי כדורים ולהניח בקערת השמן (יש לוודא שהכדורים מצופים כולם בשמן). 

להשאיר את הכדורים בקערת השמן למנוחה של כ-30 דקות.

לשמן קלות את משטח העבודה. בעזרת ידיים משומנות או מערוך לרדד ולשטח את כדור הבצק הראשון לצורת פיתה עגולה ודקה בקוטר של מחבת גדולה.

 

להעביר בעדינות את הבצק המרודד למחבת רחבה מחוממת ומשומנת ולטגן קלות- כדקה אחת.

בזמן שהמופלטה הראשונה במחבת, לשמן שוב את משטח העבודה ולרדד את כדור הבצק הבא.

להפוך את המופלטה שבמחבת לצידה השני ואת המופלטה הבאה להצמיד לצידה העליון של המופלטה שהפכנו זה עתה.

לאחר עוד כדקה של טיגון יש להפוך את שתי המופלטות המטוגנות ולהצמיד מופלטה נוספת מעל הצמד המטוגן.

 

לחזור על הפעולה עד שנערמות כ-20 יחידות זו על זו במחבת.

(למעשה, פרט למופלטה הראשונה כל מופלטה מקבלת טיגון ישיר בצד אחד בלבד)

 

לשמור את המופלטות מכוסות במגבת עד הארוחה.

למרוח כל מופלטה בחמאה ודבש, לגלגל ולאכול בהנאה.

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט יצרן: 024
0