אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

מופלטה

יובל אלחדף

כ-20 מופלטות: 

 

500 גרם (½3 כוסות גדושות) קמח לבן בהיר [שטיבל 405]

280 גרם (1 כוס + 1 כף) מים פושרים

10 גרם (½ כף) מלח דק

20 גרם (2 כפות שטוחות) סוכר לבן

5 גרם (½ כף) שמרים יבשים (אופציונלי) 

 

שמן צמחי לטיגון

 

אופן ההכנה

לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות איטית למשך שתי דקות עד לאיחוד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-5 דקות. מכסים בניילון ומניחים לכ-20 דקות.

ממלאים קערה רחבה בשמן עד לכשליש גובהה.

מוציאים את הבצק מהמיקסר למשטח עבודה מקומח קלות (מומלץ להיעזר בקלף פלסטיק או מרית). מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של כ-40 גרם כל אחת, מכדררים לכדורים ומניחים בקערת השמן (יש לוודא שהכדורים מצופים כולם בשמן). מניחים בקערה לכ-30 דקות.

משמנים קלות את משטח העבודה ומרדדים בעזרת ידיים משומנות או מערוך את כדור הבצק הראשון לצורת פיתה עגולה ודקה בקוטר של מחבת גדולה.

מחממים היטב ומשמנים מחבת רחבה.

מעבירים בעדינות את הבצק המרודד למחבת ומטגנים קלות – כדקה אחת.

בזמן שהמופלטה הראשונה במחבת, משמנים שוב שוב את משטח העבודה ומרדדים את כדור הבצק הבא.

הופכים את המופלטה שבמחבת לצידה השני ואת המופלטה הבאה מצמידים לצידה העליון של המופלטה שהפכנו זה עתה. ממשיכים ומרדדים עוד כדור בצק.

לאחר עוד כדקה של טיגון יש להפוך את שתי המופלטות המטוגנות ולהצמיד מופלטה נוספת מעל הצמד המטוגן.

לחזור על הפעולה עד שנערמות כ-20 יחידות זו על זו במחבת.

למעשה, פרט למופלטה הראשונה כל מופלטה מקבלת טיגון ישיר בצד אחד בלבד.

שומרים את המופלטות מכוסות במגבת עד הארוחה.

מורחים כל מופלטה בחמאה ודבש, מגלגלים ואוכלים בהנאה.

 

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 024
0