אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פיתות כפריות

יובל אלחדף - אופה ראשי שטיבל

רכיבים: 

(8 פיתות)

 

500 גרם קמח חיטה 80% - שטיבל

375 גרם מים

10 גרם מלח

10 גרם סוכר

10 גרם נבט חיטה (אופציונלי)

5 גרם שמרים יבשים

 

אופן ההכנה:

 

ללוש את כל החומרים במהירות איטית למשך כ-3 דקות.

להעביר את המיקסר למהירות בינונית ולהמשיך ללוש כ-7 דקות נוספות.

להוציא את הבצק מקערת המיקסר למשטח עבודה מקומח קלות, לחתוך לחתיכות במשקל של כ-120 גרם, לכדרר לכדורים, להניח את הכדורים על משטח מקומח קלות ולכסות בניילון למשך כ15 דקות.

לחמם את תנור האפייה לחום המקסימלי ולמקם את אבן השמוט במרכזו. לתת לאבן להתחמם במשך כשעה לפחות.

לקמח מעט את כדורי הבצק. לרדד בעזרת מערוך כל כדור לדסקה שטוחה ועגולה בקוטר של כ-15 סנטימטרים.

לקמח קלות נייר אפייה, להניח במרכזו עד 4 יחידות מרודדות, לכסות במגבת ולהתפיח במשך כ45-60 דקות עד שהבצק המרודד מתחיל לתפוח מעט.

להעביר את התנור למצב גריל עליון משולב טורבו.

להוריד את המגבת מעל הכדורים: להעביר את נייר האפייה עם הבצקים המרודדים למשטח דמוי מגש ללא שוליים (ניתן להיעזר גם בתבנית אפייה הפוכה), באמצעותו נוכל להחליק את הבצקים המרודדים עם נייר האפייה ישירות לאבן השמוט.

אופים במשך כ-3 דקות עד להתנפחות הפיתות ולהשחמה קלה של צידם העליון.

מעבירים את הפיתות החמות לשקית ניילון לשם שמירה על הטריות.

 

 

מק"ט: 027
0