אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פטאייר

דודי זילברשלג

מאפה שמרים חורפי ומנחם היישר מהמטבח הערבי, המתכון שלי כאן קרוב יותר לגרסה הלבנונית. כל כולו מקומי ועונתי, הבצק עשוי מקמח רותה ומניטובה והמילוי מורכב מתרד בר עם סומק טהור ושמן זית סורי עז טעמים.

 

מתכון לכ-20 יחידות.

 

לבצק:

400 גרם (כ-3 כוסות גדושות) קמח רותה

100 גרם (כ-¾ כוס) קמח מניטובה לבן

400 גרם (⅔1 כוסות) מים

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 כפית סוכר לבן

1 כפית מלח דק

30 גרם (כ-½1 כפות) שמן זית איכותי

 

למילוי:

2 ק"ג תרד בר או תרד תורכי

1 בצל גדול קצוץ דק דק

100 גרם (½ כוס) שמן זית סורי

כף גדושה סומק

כף מלח דק

כפית שבבי צ'ילי יבש

 

אופן ההכנה:

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית עד שמתקבל בצק אסוף וחלק.

משמנים קערה במעט שמן זית, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון+תחתון.

 

קוצצים גס את התרד ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב ומניחים בקערה להגרת נוזלים.

סוחטים היטב את התרד ומוסיפים את שאר חומרי המילוי, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

 

כשהבצק הכפיל את נפחו מכדררים כדורים במשקל של 50 גרם כל כדור ומניחים על משטח מקומח קלות. מכסים במגבת נקייה ומניחים לכחצי שעה.

 

מרדדים כל כדור לעיגול דק, בעובי של כ-3 מ"מ.

מניחים כף גדושה ונדיבה מהמילוי ומקפלים מבחוץ פנימה מ3 צדדים כמו אוזן המן, מהדקים היטב שלא יהיו פתחים ומניחים בתבנית בצורה מרווחת.

מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה עד להזהבה.

 

מגישים חם עם יוגורט טוב ליד.

מק"ט: C1222
0