אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחמניות המבורגר

כ-8 לחמניות

רכיבים:

 

בצק:

½3 כוסות (500 גרם) קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]

1 כוס (240 גרם/מ"ל) מים קרים

⅓ כוס (60 גרם) סוכר לבן

 כוס (60 גרם) שמן צמחי

½ כף שטוחה (10 גרם) מלח דק

2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים

 

ציפוי:

1 ביצה או מים 

שומשום 

 

אופן ההכנה:

 

1. מכניסים את כל רכיבי המתכון לקערת המיקסר.

2. לשים עם וו לישה במהירות איטית למשך כ-3 דקות.

3. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 8-10 דקות נוספות, עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.

4. בעזרת קלף פלסטיק או מרית, מוציאים בעדינות את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות.

5. מחלקים ל-8 חתיכות שוות בגודלן במשקל של כ-110 גרם כל אחת, ומכדררים לכדורים.

6. מסדרים את הכדורים במגש עם נייר אפייה במרווחים שווים זה מזה, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך כ-15 דקות.

7. בעזרת כרית כף היד לוחצים ומשטחים כל כדור עד ליצירת דיסקית בקוטר של כ-8 ס"מ.

8. מכסים את כדורי הבצק בניילון או בתבנית אפייה נוספת ומניחים להתפחה למשך כ-45-60 דקות, עד להכפלת הנפח.

9. מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו.

10. טורפים היטב ביצה ומברישים את חלקו העליון של כל כדור בצק. 

לאפשרות טבעונית - בעזרת יד רטובה מרטיבים מעט את צידם העליון של הכדורים.

11. מפזרים מעל כדורי הבצק שומשום לציפוי. 

12. מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות עד אשר הלחמניות מקבלות גוון זהוב.

 

לקבלת לחמניות בעלות ברק חזק יותר, ניתן להבריש פעמיים את הבצק בביצה טרופה - פעם אחת מיד לאחר שיטוח כדורי הבצק ופעם נוספת לאחר ההתפחה. 

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 026
0