אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחם קשיו

לימור לניאדו תירוש

מתכון ללחם קשיו מקמח רותה שפותח על ידי לימור לניאדו תירוש. היש שילוב טוב מזה?! 

מדובר בלחם שמכיל את כל התכונות שאנחנו מחפשים בלחם שלנו – לח ואוורירי מבפנים וקריספי מבחוץ. בזכות המרקם שלו והצבע הבהיר של קמח רותה (קמח חיטה מלא) הוא מתאים מאוד להכנת סנדוויצ'ים.

ה"פטנט" בלחם הזה הוא שילוב של "חלב" קשיו, שמעניק ללחם טעם עמוק וערכים מעולים.

אנחנו התמכרנו. עכשיו תורכם!

 

רכיבים (לכיכר לחם אחת בתבנית בגודל 23.5 X 10.5 – מפתח פנימי):

125 גרם (¼1 כוסות) קשיו טבעי

330 גרם/מ"ל (כ-⅓1 כוסות) מים מסוננים/מינרלים

500 גרם (כ-½3 כוסות) קמח רותה  

15 גרם (1 כף) סוכר חום כהה

10 גרם (1 כף) קקאו או שוקולית לילדים

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 כפית חומץ, עדיף בלסמי או תפוחים

12 גרם (2 כפיות) מלח דק

שמן זית לשימון

 

לזרייה מעל לפי הטעם: שומשום, פרג, שיבולת שועל

 

אופן ההכנה:

1. משרים את הקשיו במים קרים במשך שעה לפחות, או למשך לילה במקרר.

2. מסננים ומעבירים את הקשיו לבלנדר או למעבד מזון. מוסיפים 330 גרם מים וטוחנים לפחות 5 דקות, עד שמתקבל חלב קשיו חלק, ללא גושים (ניתן לסנן לקבלת המרקם הרצוי). שומרים 2 כפות מהחלב בקערית להברשת הלחם.

3. מערבלים קמח עם סוכר, קקאו ושמרים במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה. מוסיפים חומץ ולאט לאט תוך כדי לישה מוסיפים במנות קטנות את חלב הקשיו.

יש לשים לב למרקם הבצק שמתקבל תוך כדי הוספת החלב. ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות וייתכן שתצטרכו עוד קצת מים. ברגע שהנוזלים כבר לא נספגים בקמח וצפים מעט מעל העיסה אין צורך ביותר חלב.

4. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים ללוש כ-5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה, עד שמתקבל בצק חלק, מבריק ומעט דביק.

5. משמנים מעט את הבצק ואוספים אותו לצורת כדור. משמנים קערה גדולה במעט שמן זית, מעבירים את הבצק לקערה ומכסים בניילון ומגבת. מתפיחים במקום חמים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

6. משמנים את תבנית הלחם במעט שמן זית, מקמחים ומנערים את עודפי הקמח מעל הכיור.

7. מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים אותו למשטח מקומח. לשים מעט, רק עד לקבלת בצק לא דביק, יוצרים צורת אליפסה ומעבירים לתבנית. מקמחים מעט את פני הכיכר, מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כ-40 דקות עד להכפלת הנפח.

8. מחממים תנור ל-240 מעלות, חום עליון תחתון 

+ טורבו (או לחום מקסימלי אם התנור מגיע לטמפרטורה נמוכה יותר) ומכניסים לתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת סביבה לחה.

9. מברישים את הכיכר בחלב הקשיו ששמרנו בצד או במים וזורים מעל שומשום/ פרג/ שיבול שועל או כולם.

10. אופים 10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-210 מעלות ואופים עוד 35 דקות עד שמתקבל לחם שחום עם קרום לחם קריספי.

11. מוציאים מהתנור ומצננים 15 דקות. מוציאים מהתבנית לרשת וממשיכים בצינון עד שהכיכר התקררה לגמרי.

 

ניתן לשמור את הלחם פרוס במקפיא.

 

 

מק"ט: LTB1021
0