אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פיצה ביתית

הרכיבים

 

לבצק

1 ק"ג קמח פיצה - שטיבל 15

קר (עדיף מהמקרר)

640 גרם מים קרים

20 גרם שמן זית

25 גרם מלח

20 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

 

 

לרוטב

400 גרם עבניות מרוסקות

6 גרם מלח (לפי הטעם)

4 גרם סוכר (לפי הטעם)

1 שן שום מגורדת

אורגנו יבש

 

אופן הכנה

 

למזוג את הנוזלים לקערת המיקסר, יחד עם הסוכר והמלח.

להוסיף את הקמח ולפזר את השמרים מעל.

 

ללוש את כל הרכיבים במיקסר באמצעות וו לישה במהירות איטית למשך כ- 3 דקות עד לאיחוד.

להעלות את מהירות המיקסר למהירות בינונית וללוש את הבצק במשך

כ 7-8 דקות, עד אשר הבצק נפרד מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק.

 

לכסות את קערת המיקסר במגבת או בשקית ניילון ולהתפיח במקום חמים למשך כשעה עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.

 

להעביר את הבצק אל משטח עבודה מקומח קלות, ולהוציא ממנו את האוויר באמצעות טפיחה חזקה.

בעזרת סכין חדה או קלף ברזל יש לקרוץ 6 חתיכות בצק במשקל של 

כ- 275 גרם כל יחידה ולכדרר לכדי כדורים.

 

לשמן תבנית אפייה, למקם את 6 הכדורים במרחק שווה זה מזה ולכסות במגש נוסף ממעל. להתפיח כשעה נוספת 

(בשלב זה יש להדליק את התנור לחום המקסימלי (300-250 ולמקם את אבן השמוט \ משטח ברזל יצוק במרכז התנור).

 

לאחר כשעה של התפחה כדורי הבצק מוכנים לעבודה:

יש לקחת כל כדור בצק תפוח למשטח מקומח היטב בקמח ולגלגל אותו בקמח בצידו העליון והתחתון.

באמצעות מערוך יש לרדד את כדור הבצק לכדי משטח עגול רחב בקוטר של כ- 30 סנטימטר.

להניח את הבצק המרודד על גבי נייר אפיה, למרוח כ- 2 כפות גדושות של רוטב פיצה ובתנועות מעגליות לפזר את הרוטב על כל עיגול הבצק המרודד.

 

יש להשאיר את שולי הבצק נקיים ללא רוטב

לפזר מוצרלה וגבינה צהובה מגורדת, יחד עם תוספות רצויות נוספות.

להעביר את הפיצה המרודדת יחד עם נייר האפיה לאבן השמוט \ משטח ברזל יצוק שבתנור.

לאפות כ 3-4 דקות.

 

 

בתאבון!

סוגי קמח: קמח פיצה פוקצ'ה- שטיבל 15
מק"ט: 015
0