אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

קרקר מקמח חומוס

רכיבים:

(כ-50 קרקרים)

 

300 גרם קמח חומוס מלא שטיבל

5 גרם מלח דק

4 גרם אבקת אפייה

3 גרם פלפל שחור

3 גרם עשבי תיבול יבשים

2 כפות שמן זית

130 מ"ל מים

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערת מיקסר (אפשר ללוש ידנית) לערבב את כל המרכיבים היבשים. להוסיף שמן זית ומים. ובעזרת וו גיטרה, לערבל במהירות איטית כ-2 דקות עד לקבלת מסה אחידה וחלקה (ניתן גם ללוש ידנית). הבצק שיתקבל יהיה מעט דביק וזה בסדר.

להעביר את הבצק ליריעת ניילון נצמד, לעטוף, ולהשאיר למנוחה בטמפרטורת החדר למשך כרבע שעה.

בינתיים לחמם תנור ל ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו.

לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. להניח חלק אחד של הבצק על נייר אפייה, לכסות בנייר אפייה נוסף ולרדד דק. לעובי של 3 מ"מ בערך.

להסיר את נייר האפייה העליון, ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה וחלקה לחרוץ את הבצק למשולשים או ריבועים. להעביר את נייר האפייה עם והבצק המרודד שעליו לתבנית תנור.

לאפות במשך כ-10 דקות. להוציא את התבנית מהתנור, ובזהירות, להפריד את הקרקרים ולפזר אותם באופן אחיד בתבנית. להחזיר את התבנית לתנור להשלמת האפייה, למשך עשר 10 דקות נוספות.

סה"כ זמן אפייה 20 דקות.

לרדד ולאפות את החלק השני של הבצק באותו האופן.

לשמור את הקרקרים בצנצנת סגורה.

ניתן להגיש עם גבינה, גוואקאמולי וכד'.

סוגי קמח: קמח חומוס מלא
מק"ט: 076
0
0.3676503