אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

קרקר מקמח חומוס

אורלי חרמש

רכיבים (כ-50 קרקרים):

300 גרם (כ-3 כוסות) קמח חומוס מלא שטיבל

1 כפית מלח דק

חצי שקית או 1 כפית שטוחה אבקת אפייה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית עשבי תיבול יבשים

20 גרם (2 כפות) שמן זית

 

130 מ"ל (כ-½ כוס) מים

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל הרכיבים היבשים בקערת מיקסר עם וו גיטרה (לחלופין, ניתן ללוש ידנית).

2. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבלים במהירות איטית כ-2 דקות עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. הבצק שיתקבל יהיה מעט דביק וזה בסדר.

3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר למשך כרבע שעה. 

4. מחממים תנור ל-170 מעלות חום עליון תחתון, לא טורבו.

5. מניחים חלק אחד של הבצק על נייר אפייה, מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים דק, לעובי של כ-3 מ"מ.

6. מסירים את נייר האפייה העליון, ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה וחלקה חורצים את הבצק למשולשים או ריבועים.

7. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק המרודד לתבנית ואופים במשך כ-10 דקות. מוציאים את התבנית לרגע מהתנור, מפרידים את הקרקרים ומחזירים לתנור להשלמת אפייה, למשך 10 דקות נוספות.

8. מרדדים ואופים את החלק השני של הבצק באותו האופן.

9. מצננים ומעבירים לצנצנת אטומה. 

 

ניתן להגיש עם גבינה, גוואקאמולי וכל מטבל אחר לפי הטעם.

סוגי קמח: קמח חומוס מלא
מק"ט: 076
0