אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגיות סבתא

גילי טנא, בעלים ואופה ראשי במאפיית "ג'ילברט" ו"יענק'לה"

רכיבים:

 

300 גרם קמח עוגיות - שטיבל 4 

200 גרם חמאה קרה ורכה חתוכה לקוביות (במקור מרגרינה)

100 גרם סוכר

50 גרם ביצה (ביצה אחת גודל M)

1 כפית קליפת לימון/ וניל/ רום

5 גרם אבקת אפיה (כחצי כפית)

 

תערובת לציפוי: 

60 גרם סוכר (כ-3 כפות)

30 גרם שומשום (כ-3 כפות)

10 גרם קינמון (כף אחת)

 

 

הוראות הכנה:

 

לערבב היטב את אבקת האפיה עם הקמח. לערבב את גרידת הלימון עם הסוכר.

בקערת המיקסר לערבב את קוביות החמאה בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית עד למרקם משחתי. 

להוסיף את הסוכר וגרידת הלימון ולהמשיך בערבוב עד להטמעה מלאה של הסוכר ולקבלת מסה לבנה ומוקצפת קלות. 

להעביר את המיקסר למהירות איטית, להוסיף את הביצה ותמצית וניל\רום ולהמשיך עד להטמעה מלאה (בשלב הזה ייתכן ונצטרך "לעזור" למיקסר לעבד את המסה באמצעות הורדת המסה מדפנות הקערה בעזרת מרית).

להוסיף את הקמח עם אבקת האפייה ולערבב במהירות נמוכה עד אשר הבצק מתחבר לכדי מסה הומוגנית. יש להיזהר מעיבוד יתר!

(דרך הכנה נוספת: במעבד מזון עם להב פלסטיק להכניס את כל החומרים יחד. להפעיל לזמן קצר של 10 עד 20 שניות עד לקבלת בצק אחיד ללא קמח).

לקרוץ מהבצק חתיכות בגודל של עגבניית שרי ולגלגל אותן לכדורים קטנים (כ- 30 יחידות).

 

ציפוי:

להעביר את תערובת הציפוי לצלחת רחבה, לגלגל כל כדור בתוך תערובת הציפוי, ללחוץ קלות על כל כדור מצופה ולסדר במרווחים שווים בתבנית עם נייר אפייה.

 

אפייה:

בתנור שחומם מראש אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. 

מצננים ושומרים בקופסא אטומה

 

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4
מק"ט: 022
0