אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

חלת שבת

הרכיבים:

 

לבצק:

1 ק"ג קמח לחלה שטיבל / קמח שטיבל 405

1 שקית משפר אפייה שטיבל

17 גרם שמרים יבשים שטיבל (ככף וחצי מחוקות)

20 גרם מלח

120 גרם סוכר

80 גרם שמן קנולה

1 ביצה L (55 גרם)

400 גרם מים קרים

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם קורט מלח

אופציה: שומשום/פרג לזרייה

 

אופן ההכנה:

 

להניח את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר.

בעזרת וו לישה, ללוש במהירות נמוכה, כשלוש דקות או עד לקבלת בצק אחיד.

להגביר למהירות בינונית וללוש עוד כשבע- שמונה דקות עד אשר הבצק נפרד

מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק.

 

לכסות את הקערה ולהניח בטמפרטורת החדר כ- 20 דקות.

לחלק את הבצק ל 9 כדורים שווים בגודלם. (כ-190 גרם הכדור).

לכדרר כל יחידת בצק לכדור חלק ולהניח על גבי משטח מקומח קלות.

 

לכסות ולהניח למשך חצי שעה בטמפרטורת החדר.

לרדד כל כדור לעלה ארוך וצר ולגלגל לרצועה ארוכה.
לקלוע כל שלוש רצועות לצמה. לחזור על הפעולה עם יתרת הבצק,

כך שיתקבלו שלוש חלות.


להניח את החלות על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה.

לחמם תנור לחום 170 מעלות בתכנית חום עליון תחתון.

להבריש את החלות בביצה הטרופה ולפזר שומשום או פרג לפי הטעם.

להתפיח עד הכפלת הנפח.


לאפות כ 20-25 דקות בחלקו התחתון של התנור.  

החלה מוכנה כאשר היא זהובה בתחתית.

 

מק"ט יצרן: 005
0