אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

חלת שבת

יובל אלחדף

רכיבים (עבור 3 חלות):

לבצק:

1 ק"ג (7 כוסות גדושות) קמח חלה [שטיבל 18] 

15 גרם (½1 כפות) שמרים יבשים שטיבל 

20 גרם (1 כף) מלח

120 גרם (כ-⅔ כוס) סוכר

80 גרם (⅓ כוס + כף) שמן צמחי

1 ביצה (L) 

400 גרם (⅔1 כוסות) מים קרים

 

לציפוי:

ביצה טרופה עם קורט מלח

שומשום, פרג, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת (לבחירה)

 

אופן ההכנה:

מכינים בצק ומתפיחים

1. לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ-3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מגבירים למהירות בינונית ולשים 7-10 דקות עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, נאסף סביב וו הלישה ומתקבל מרקם חלק. מכסים את הקערה בניילון או מגבת מטבח נקייה ומתפיחים בטמפרטורת חדר כ-20 דקות.

 

מחלקים ומתפיחים שוב

2. מחלקים את הבצק ל-9 חלקים שווים (במשקל של כ-190 גרם כל אחד). מכדררים כל יחידת בצק לכדור חלק ומניחים על גבי משטח מקומח קלות, מכסים ומתפיחים כחצי שעה-שעה בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.

 

קולעים, מתפיחים ואופים

3. מרדדים כל כדור לצורת אליפסה ארוכה וצרה ומגלגלים לגליל ארוך. קולעים כל שלושה גלילים לצמה (לקבלת שלוש חלות) ומניחים את החלות על תבנית עם נייר אפייה. מתפיחים במשך כשעה עד להכפלת הנפח. 

4. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון (בלי טורבו).

5. מברישים בביצע טרופה ומפזרים תוספות לפי הטעם.

6. אופים 20-25 דקות עד שמתקבל גוון זהוב.

סוגי קמח: קמח חלה- שטיבל 18
מק"ט: 005
0