אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

חלת זעתר

אורלי חרמש

רכיבים (שתי חלות):

לבצק:

500 גרם (כ-½3) כוסות קמח חלה [שטיבל 18]

11 גרם (1 שקית) שמרים יבשים

30 גרם (כ-2 כפות גדושות) סוכר לבן

310 גרם/מ"ל (כ-⅓1 כוסות) מים

50 גרם (¼ כוס) שמן זית

 

1 ביצה (M)

1 חלמון ביצה (M)

11 גרם (2 כפיות) מלח דק

 

לציפוי:

1 ביצה (M)

תבלין זעתר יבש

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר ומניחים כמה דקות להמסה ותסיסה.

2. מוסיפים שמן זית, ביצה, חלמון, קמח ומלח.

3. לשים עם וו לישה במהירות בינונית למשך כ-5 דקות (ניתן גם ללוש בידיים) עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ומעט דביק. 

4. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים במשך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת חדר, עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח עד לילה במקרר.

5. טורפים את החלבון בקערה ומפזרים את הזעתר במגש או על גבי נייר אפייה.

6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים אותו לשני חלקים שווים במשקל של כ-485 גרם כל אחד.

7. מחלקים כל בצק ל-3 או 4 חלקים שווים ומכדררים (תלוי במספר הרצועות הרצויות לחלה).

8. מאריכים כל כדור לכדי גליל באורך של כ-30 ס"מ.

9. מברישים את גלילי הבצק בחלבון ומגלגלים בזעתר.

10. קולעים את החלות, מניחים בתבנית עם נייר אפייה, מכסים בניילון ומתפיחים במשך שעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת חדר, עד להכפלת הנפח.  

11. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו). 

12. אופים את החלות במשך 30-35 דקות, עד שהן יציבות וזהובות. 

 

ציפוי הרצועות בזעתר עשוי לגרום לכך שלא יתמזגו אחת אל השניה באפייה. לקבלת חלות במרקם המוכר, ניתן לקלוע כרגיל, להבריש בביצה ולפזר מעל זעתר. 

 

סוגי קמח: קמח חלה- שטיבל 18
מק"ט: 000
0