פלוט מוזלי
רמי קרדי, אופה ראשי ברשת "רולדין"
רכיבים:
בצק:
300 גרם קמח שטיבל 650 - קמח חיטה לבן
300 גרם קמח שיפון (שטיבל 7)
420 גרם מים
10 גרם מלח
10 גרם שמרים יבשים \ 25 גרם שמרים טריים
תערובת המוזלי:
100 גרם אגוז לוז קצוץ
50 גרם צימוק כהה\בהיר
50 גרם תמר מג'הול קצוץ
25 גרם גרעיני חמניה
25 גרם פרג
1 תפוח סמיט חתוך לקוביות קטנות
תערובת לציפוי:
100 גרם קוואקר
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם גרעיני דלעת
הוראות הכנה:
בעזרת וו לישה ללוש את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר במהירות איטית למשך 7 דקות.
להעביר למהירות לישה בינונית למשך כ-3-4 דקות, עד אשר מתקבל מרקם בצק חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.
להעביר את המיקסר בחזרה למהירות איטית ולהוסיף את תערובת המוזלי עד להטמעה (כדקה אחת)
בעזרת קלף פלסטיק \ מרית (לקקן) יש להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לקרוץ חתיכות בצק במשקל 100 גרם ולכדרר לכדי כדורים.
להניח את כדורי הבצק על משטח מקומח ולכסות במגבת לחצי שעה.
לקמח קלות את כדורי הבצק: בעזרת מערוך לרדד ולשטח כל כדור בצק לכדי דיסקה ולגלגל לצורת נחש מוארך - "פלוט" ("חליל" בתרגום חופשי).
בעזרת היד להרטיב כל פלוט במעט מים ולגלגל בתערובת לציפוי. לסדר את כל הפלוטים על גבי נייר אפיה במגש.
בעזרת ניילון\מגבת לכסות את המגש ולהתפיח עד להכפלת הנפח (כ-50-60 דקות).
לחמם תנור לחום 180 מעלות. בקרקעית התנור להלהיט תבנית ברזל \ נירוסטה.
לפתוח את דלת התנור, למזוג חצי כוס מים רותחים לתבנית המלוהטת לשם יצירת אידוי, להכניס את המגש בשלב האמצעי בתנור.
לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ-20-22 דקות.