אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

רביולי במילוי בטטה וערמונים

אורלי חרמש

רכיבים:

(כ-50 יחידות)

 

לבצק:

350 גרם קמח פסטה שטיבל 9

3 ביצים בגודל L

2 חלמונים

3 גרם מלח דק

 

למלית:

400 גרם בטטה

200 גרם ערמונים קלופים ומוכנים לאכילה 

40 מ"ל שמן זית

100 גרם בצל קצוץ דק

3 שיני שום קלופות וכתושות

3 גרם עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין, רוזמרין) - אופציונאלי

3 גרם מלח דק

 

לבישול הרביולי:

2-3 ליטר מים

15 גרם מלח לבישול

 

לרוטב (ל-4 סועדים, כחצי מכמות הרביולי): 

30 גרם חמאה

40 מ"ל שמן זית

3 גרם מלח לבישול

3 גרם פלפל שחור

120 מ"ל שמנת מתוקה

15 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק/גס

 

אופן ההכנה:

 

בצק:

לשים את הקמח על משטח העבודה וליצור בו גומה גדולה.

לטרוף את הביצים יחד עם המלח בקערה.

לשפוך את הביצים לתוך הגומה במרכז הקמח ובעזרת מזלג ולערבב עד שנוצרים גושי בצק.

ללוש את הבצק בידיים (הבצק יהיה קשה ולא רך). להמשיך ללוש עד שמתקבל בצק אחיד.

לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח לחצי שעה עד שעה. הבצק יהיה יותר נוח לעבודה אחרי מנוחה.

ניתן גם לשמור את הבצק עטוף במקרר כמה שעות או לילה.

 

מלית:

לחמם תנור ל-200 מעלות.

לשטוף היטב את הבטטות ולחצות אותן לאורכן לשני חלקים (לא צריך לקלף).

להניח את הבטטות  בתבנית עם נייר אפייה כשהצד החתוך פונה מטה.

לאפות את הבטטות כ-30-40 דקות, עד שהן רכות.

לצנן לטמפרטורת החדר ולהעביר לקערה.

לקלף ולמעוך עם מזלג.

לחמם את שמן הזית במחבת ולטגן את הבצל עד שנהיה שקוף.

להוסיף את שיני השום הכתושות, מלח, ועשבי תיבול ולערבב היטב.

לכבות את האש ולהעביר לקערה עם הבטטות.

לטחון את הערמונים במעבד מזון ולהוסיף לקערה.

לערבב הכל יחד, לטעום ולתקן טעמים.

להעביר לשקית זילוף עם צנתר חלק (לא חובה).

 

רביולי:

לחלק את הבצק ל 4 חלקים ולרדד מעט כל חלק.

להעביר את הבצק, חלק אחד בכל פעם, במכונת פסטה.

להתחיל מדרגה 1 ולהמשיך עד 7,  עד לקבלת יריעת בצק חלקה, אחידה ודקה (מידי פעם יש לקמח את יריעת הבצק).

ניתן גם לרדד את הבצק בעזרת מערוך, אך יש להקפיד על אחידות ברידוד.

 

להניח 2 יריעות שוות על משטח העבודה. לזלף מעט מהמילוי (ככפית) במרווחים שווים.

להבריש סביב המלית מים (זה יעזור להדביק את יריעת הבצק השנייה) ולכסות עם יריעת הבצק השנייה.

יש לשים לב ולהקפיד על כיסוי אחיד ומהודק סביב המילוי, תוך הקפדה שלא נשארות בועות אויר.

 

בעזרת קורצן עוגיות חלק או משונן בקוטר 6 -7 ס"מ (להעדפתכם) לקרוץ את הרביולי ולהניח על מגבת בד חלקה, נקייה, יבשה ומקומחת.

להניח לייבוש בטמפרטורת החדר בזמן שממשיכים עם יתר הבצק.

ניתן לחתוך את הרביולי לריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חלקה.

את השאריות (אם הן נקיות ממילוי ולא התייבשו) יש לאחד לבצק ולכסות להמשך שימוש.

להמשיך להכין את הרביולי מיתר חלקי הבצק באותו האופן (גם שאריות הבצק).

ניתן לשמור את הרביולי כמה שעות במקרר או במקפיא להכנה עתידית.

 

להרתיח מים ומלח בסיר.

 

לבשל את חומרי הרוטב (חוץ מגבינת הפרמזן) במחבת גדולה על אש בינונית כ-3-4 דקות. להנמיך את האש למינימום.

כשהמים רתחו להעביר לסיר 10-15 רביולי בכל פעם לבישול קצר של כמה דקות, עד שהרביולי צפים.

בעזרת כף גדולה ומחוררת להוציא את הרביולי מהמים, לסנן מעט, ולהעביר ישירות לרוטב.

לערבב מעט את הרביולי ברוטב ולהוציא מהמחבת ישירות לצלחת. לפזר מעל גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה). 

 

ניתן לבשל את הרביולי במים ולהוסיף לרוטב עגבניות/ פסטו בזיליקום או כל רוטב אחר להעדפתכם.

סוגי קמח: קמח פסטה- שטיבל 9
מק"ט: 038
0