אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחמניות פאן-דה-מי צימוקים וקינמון

אסף צירין, אופה ראשי ברשת "ארקפה"

הרכיבים:

 

500 גרם קמח חיטה לבן בהיר - שטיבל 405

150 גרם מים קרים

150 גרם חלב

50 גרם סוכר

5  גרם שמרים יבשים \ 12.5 גרם שמרים טריים

75 גרם חמאה קרה רכה חתוכה לקוביות

125 גרם צימוקים

5 גרם קינמון

 

לציפוי:

1 ביצה טרופה עם קורט מלח

 

אופן ההכנה:

 

בעזרת וו לישה ללוש את כל רכיבי הבצק פרט לחמאה בקערת המיקסר במהירות איטית למשך 5 דקות.

להעביר את המיקסר למהירות לישה בינונית למשך כ- 2 דקות נוספות.

להוסיף את החמאה ולהמשיך ללוש במהירות בינונית כ- 5 דקות נוספות עד אשר מתקבל מרקם בצק חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.

 

להעביר את המיקסר בחזרה למהירות איטית ולהוסיף את הצימוקים והקינמון עד להטמעה מלאה (כ-2-3 דקות). 

לכבות את המיקסר, לכסות את הקערה במגבת ולתת לבצק לתפוח תפיחה ראשונה למשך שעה.

 

בעזרת קלף פלסטיק \ מרית (לקקן) יש להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, להוציא את האוויר מהבצק, לקרוץ חתיכות בצק במשקל 90 גרם ולכדרר לכדי כדורים. 

לסדר את הלחמניות על גבי נייר אפייה במגש במרווחים שווים זה מזה.

בעזרת ניילון\מגבת לכסות את המגש ולהתפיח עד להכפלת הנפח (כ-50-60 דקות).

להברישאת הלחמניות בביצה הטרופה.

לאפות  ב- 180 מעלות בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות.

 

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט יצרן: 019
0