אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לחמניות פאן-דה-מי צימוקים וקינמון

אסף צירין

לבצק:

500 גרם (½3 כוסות גדושות)  קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]

150 גרם (½ כוס + 1 כף) מים קרים

150 גרם (½ כוס + 1 כף) חלב

50 גרם (¼ כוס) סוכר לבן

½ כף שמרים יבשים

75 גרם חמאה קרה רכה, חתוכה לקוביות

125 גרם (¾ כוס + 1 כף) צימוקים

1 כפית קינמון טחון 

 

ציפוי:

1 ביצה, טרופה עם קורט מלח

סוכר גבישי

 

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-2 דקות נוספות.

מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.

מורידים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים צימוקים וקינמון ולשים כ-2 דקות, עד להטמעה מלאה בבצק.

מכסים את קערת המיקסר בניילון או מגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר, עד להכפלת הנפח.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות (מומלץ להיעזר בקלף פלסטיק או מרית), מוציאים את האוויר מהבצק, קורצים חתיכות במשקל של כ-90 גרם כל חתיכה ומכדררים.

מסדרים את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה במרווחים שווים, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים 50-60 דקות עד להכפלת הנפח.

מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.

מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט סוכר גבישי ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.

סוגי קמח: שטיבל 405 - קמח חיטה לבן בהיר
מק"ט: 019
0