מאפינס בננה וקינמון מקמח אורז
אורלי חרמש
רכיבים (כ-12 מאפינס):
200 גרם (כ-¼1 כוסות) קמח אורז שטיבל
5 גרם (חצי שקית / 1 כפית) אבקת אפייה
100 גרם (½ כוס) סוכר דמררה
3 גרם (כ-½ כפית) מלח דק
5 גרם (1 כפית) קינמון
5 גרם (1 כפית) תמצית וניל
2 ביצים (M)
100 גרם חמאה מומסת (לא חמה)
1 בננה בשלה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון, לא טורבו. מניחים עטרות נייר ב-12 שקעים של תבנית מאפינס.
2. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה בקערה.
3. מערבבים בקערה גדולה נוספת את הסוכר, מלח, קינמון, וניל וביצים וטורפים היטב עם מטרפה ידנית או במיקסר, עד שהתערובת אחידה והסוכר נמס.
4. מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לטרוף.
5. מועכים את הבננה בעזרת מזלג, מוסיפים לתערובת ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב עד שהמסה אחידה. ניתן להוסיף בשלב זה תוספות לפי הטעם.
6. בעזרת כף או כף קפיצית ממלאים את השקעים עד ¾ מהגובה.
7. אופים 22-24 דקות, עד שהמאפינס זהובים ויציבים למגע.
תוספות וגיוונים:
50 גרם (½ כוס) שוקולד צ'יפס / צימוקים / אגוזי מלך / אוכמניות / פקאנים.