אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגת ווניל בציפוי שוקולד

אורלי חרמש

רכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):

לעוגה

325 גרם (כ-¼2 כוסות) קמח תופח [שטיבל 13]

200 גרם חמאה רכה

150 גרם (¾ כוס) סוכר לבן 

1 כפית מחית או תמצית וניל

1/2 כפית מלח דק

30 מ"ל (2 כפות) שמן צמחי 

4 ביצים בגודל L

130 גרם (½ כוס) יוגורט 7% 

80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ תפוזים טרי

 

לסירופ:

100 גרם (½ כוס) סוכר לבן

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים טרי

 

לציפוי ומילוי:

360 מ"ל (½1 כוסות) שמנת 38%

300 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק

 

סוכריות לקישוט

 

אופן ההכנה:

מכינים את הציפוי:

1. מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד מריר. מערבבים ומצננים כשעתיים לפחות במקרר.

 

מכינים את העוגה:

2. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו. מניחים נייר אפייה בתבנית ומשמנים.

3. מקציפים חמאה, סוכר, וניל, מלח ושמן במיקסר עם מקצף, במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כחמש דקות.

4. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם. מידי פעם מנקים את שולי הקערה. מנמיכים את מהירות ומוסיפים את היוגורט.

5. מוסיפים קמח ומיץ תפוזים לסירוגין, ומערבלים באיטיות רק עד שהקמח נטמע והתערובת חלקה.

6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם שנכניס למרכז העוגה יוצא יבש.

 

מכינים את הסירופ:

7. מרתיחים מיץ תפוזים וסוכר בסיר קטן ומצננים לטמפרטורת החדר.

 

מרכיבים את העוגה:

8. מקציפים את ציפוי השוקולד הקר במיקסר עם מקצף במהירות גבוהה כדקה, עד שנוצר קרם אוורירי ואחיד.

9. מחלצים את העוגה מהתבנית וחוצים את העוגה לשתי פרוסות שוות בגובהן לקבלת שני עיגולים שלמים דקים יותר.

10. מניחים פרוסה אחת על צלחת שטוחה ובעזרת כף מספיגים בה חצי מסירופ התפוזים. מורחים מעל שליש מקרם השוקולד ומיישרים.

11. מניחים מעל פרוסת העוגה עם הקרם את הפרוסה השניה ומספיגים גם אותה בסירופ התפוזים. מורחים מעל שליש מהציפוי על העוגה, ואת היתר מורחים מסביב לעוגה לציפוי מלא. מיישרים ומחליקים.

12. לקבלת מראה גלי בקרם (כמו בתמונה) יוצרים גומות קטנות בעזרת החלק האחורי של כפית קטנה.

 

ניתן לקשט סביב העוגה בסוכריות שוקולד או צבעוניות לפי הטעם.

מצננים את העוגה מספר שעות לפני הפריסה, על מנת לתת לקרם להתייצב ולסירופ להיספג בעוגה.

 

שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר, עד 5 ימים.

 

 

מק"ט: OHC1121
0