אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פטאייר אוזני המן

אורלי חרמש

אוזני המן קצת אחרות לכבוד פורים שמזכירות את הפטאייר מהמטבח הערבי. הן מלוחות, הבצק קל להכנה, נאפות במחבת על הגז תוך דקות ובעיקר, הן כל כך טעימות! 

 

רכיבים:

לבצק:

420 גרם (3 כוסות) קמח פיצה שטיבל 440

1 כפית שמרים יבשים

300 מ"ל/גרם (¼1 כוסות) מים

10 גרם (1 כף שטוחה) סוכר לבן

½1 כפיות מלח דק

30 מ"ל (2 כפות) שמן זית

 

למלית:

45 מ"ל (3 כפות) שמן זית

1 כוס בצל, קצוץ 

350 גרם (כ-3 יחידות בינוניות) תפוחי אדמה

1 כפית מלח דק

קורט פלפל שחור גרוס 

 

לאפייה במחבת:

כ-2 כפות שמן זית 

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

לשים קמח, שמרים, מים סוכר, מלח ושמן במיקסר עם וו לישה 3-4 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך. אם הבצק מעט דביק זה בסדר. מכסים בניילון או מגבת בד נקייה ומעט לחה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק לפחות הכפיל את נפחו.

 

מכינים את המלית:

מבשלים תפוחי אדמה בהרבה מים עד לריכוך. מקלפים ומועכים למחית חלקה.

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הבצל למחית תפוחי האדמה ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף (אין צורך בצנתר, אפשר לגזור את קצה השקית או להשתמש בכפית במקום).

 

מרכיבים:

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מרדדים על משטח מקומח ליריעת בצק בעובי 3-4 מ"מ בערך. בעזרת קורצן עגול (או כוס) בקוטר של כ-7 ס"מ קורצים עיגולים. את שאריות הבצק סביב העיגולים מאחדים יחד ומניחים מכוסה לרידוד נוסף.

מזלפים כמות של ככפית מלית במרכז כל עיגול בצק, סוגרים את הבצק לכיוון המלית במרכז העיגול וצובטים שלושה קודקודים לצורת משולש.

 

אופים:

מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה עם מעט שמן זית. מניחים את משולשי הבצק במחבת ומעט לוחצים אותם מטה. מטגנים ומזהיבים כ-3 דקות מכל צד.

 

מגישים חם. ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה עד 4 ימים.

מק"ט: OHH0322
0