אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגה בחושה פיצוחים ופירות יבשים

אורלי חרמש

רכיבים:

תבנית אינגליש קייק גדולה במידות: 28\10 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

 

280 גרם קמח עוגות - שטיבל 5

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

80 מ"ל שמן סויה, קנולה או קוקוס

130 גרם סוכר דמררה זהוב או סוכר לבן 

4 גרם קליפת תפוז\לימון מגוררת

2 גרם מלח דק

5 גרם תמצית ווניל

3 ביצים בגודל L

120 גרם יוגורט 7% או שמנת חמוצה 9%

55 גרם שקדים טחונים דק

5 גרם אבקת אפייה

140 גרם פירות יבשים קצוצים גס, (על פי הטעם – משמש, חמוציות, תמרים, צימוקים, תאנים וכד')...

70 גרם אגוזים קצוצים גס. (על פי הטעם – אגוזי מלך, פקאן, פיסטוק לוז וכד')..

 

עיטור:

20 גרם שקדים פרוסים

8 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

לחמם תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו).

לשמן תבנית אפייה ולרפד בנייר אפייה.

להכניס לקערת המיקסר חמאה, שמן, סוכר, קליפת תפוז/לימון, מלח ו-וניל.  

לערבל באמצעות וו גיטרה במהירות בינונית, כ-3 דקות עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.

להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם.

להוסיף את היוגורט/השמנת החמוצה והשקדים הטחונים ולהמשיך לערבל עד לאיחוד.

בקערה נפרדת לערבב את הקמח יחד עם אבקת אפייה. 

להוסיף לקערת המיקסר ולערבל במהירות איטית. 

להוסיף פירות יבשים ואגוזים ולערבל רק עד פיזור שווה ואחיד בבלילה.

להמשיך לערבל רק עד שהאגוזים והפירות התפזרו בבלילה באופן שווה ואחיד.

להעביר את הבלילה לתבנית וליישר.

לפזר מעל שקדים פרוסים באופן שווה ואחיד.

להעביר לתנור ולאפות כ-45-50 דקות. לסובב את התבנית בתנור באמצע האפייה.

לבדוק את העוגה עם קיסם שמכניסים באמצע העוגה. ניתן להוציא את העוגה אם הקיסם יוצא יבש ונקי, והעוגה זהובה ויציבה.

לצנן את העוגה לטמפרטורת החדר.

לפזר מעל העוגה אבקת סוכר. 

להעביר סכין בין העוגה לתבנית.

ניתן לשמור את העוגה מכוסה בטמפרטורת החדר במשך כ-4-5 ימים

 

בתיאבון!

 

סוגי קמח: קמח עוגות- שטיבל 5
מק"ט: 090
0