אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טורטיות מקמח אורז

אורלי חרמש

רכיבים (כ-15 טורטיות בקוטר של 12 ס"מ):

250 גרם (½1 כוסות) קמח אורז שטיבל

½ כפית מלח דק

20 גרם (1 כף) שמן זית

240 מ"ל/גרם (1 כוס) מים חמימים

 

קמח אורז לרידוד הטורטיות

שמן זית לקלייה במחבת

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את קמח האורז והמלח.

2. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים את לקבלת בצק חלק ואחיד.

3. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות. 

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח במעט קמח אורז. בוצעים חתיכה קטנה מהבצק ובעזרת מערוך מקומח מרדדים לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.

לקבלת טורטיות אחידות בגודלן ניתן לרדד את כל הבצק ולאחר מכן לקרוץ עיגולים באמצעות קורצן עגול או צלוחית בקוטר של 12 ס"מ. לחלופין, ניתן לשקול כל יחידת בצק לכ-35 גרם.  

5. מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה ומברישים אותה במעט שמן זית.

6. מניחים עיגול בצק מרודד במחבת (כשמחבת בטמפרטורה הנכונה מופיעות בועות בטורטייה) וקולים כ-2 דקות מכל צד ונזהרים מקליית יתר.

7. מניחים את הטורטייה המוכנה בצלחת ומכסים בניילון. הכיסוי בניילון ישמור על הטורטיות גמישות ורכות.

8. חוזרים על הפעולות עם יתר הבצק ועורמים את הטורטיות אחת על השנייה.

 

חשוב לא לקלות את הטורטיות מעבר לזמן המצוין במתכון. הבצק לא אמור להזהיב או להשחים, הטורטיות אמורות להישאר בהירות עם מעט סימני קלייה.

כדאי להכין את כל מרכיבי המילוי לפני שקולים את הטורטיות, כדי שהכל יהיה טרי וחמים.

אפשרויות למילוי: אבוקדו, ירקות קלויים, ירקות טריים, שעועית שחורה עם צ'ילי וכוסברה וכל מילוי נוסף על פי הטעם. 

סוגי קמח: קמח אורז
מק"ט: 080
0