אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

טורטיות מקמח אורז

אורלי חרמש

רכיבים (כ-15 טורטיות בקוטר של 12 ס"מ):

 

½1 כוסות (250 גרם) קמח אורז שטיבל

½ כפית (3 גרם) מלח דק

1 כף (20 גרם) שמן זית

1 כוס (240 מ"ל) מים חמימים

 

קמח אורז לרידוד הטורטיות

שמן זית לטיגון הטורטיות במחבת

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את קמח האורז והמלח.

2. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים את לקבלת בצק חלק ואחיד.

3. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-20 דקות. 

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח במעט קמח אורז. בוצעים חתיכה קטנה מהבצק ובעזרת מערוך מקומח מרדדים לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ.

לקבלת טורטיות אחידות בגודלן ניתן לרדד את כל הבצק ולאחר מכן לקרוץ עיגולים באמצעות קורצן עגול או צלוחית בקוטר של 12 ס"מ. לחלופין, ניתן לשקול כל יחידת בצק לכ-35 גרם.  

5. מחממים מחבת לחום בינוני-גבוה ומברישים אותה במעט שמן זית.

6. מניחים עיגול בצק מרודד במחבת (כשמחבת בטמפרטורה הנכונה מופיעות בועות בטורטייה) וקולים כ-2 דקות מכל צד ונזהרים מקליית יתר.

7. מניחים את הטורטייה המוכנה בצלחת ומכסים בניילון. הכיסוי בניילון ישמור על הטורטיות גמישות ורכות.

8. חוזרים על הפעולות עם יתר הבצק ועורמים את הטורטיות אחת על השנייה.

 

הערות:

חשוב לא לקלות את הטורטיות מעבר לזמן המצוין במתכון. הבצק לא אמור להזהיב או להשחים, הטורטיות אמורות להישאר בהירות עם מעט סימני קלייה.

כדאי להכין את כל מרכיבי המילוי לפני שקולים את הטורטיות, כדי שהכל יהיה טרי וחמים.

אפשרויות למילוי: אבוקדו, ירקות קלויים, ירקות טריים, שעועית שחורה עם צ'ילי וכוסברה וכל מילוי נוסף על פי הטעם. 

סוגי קמח: קמח אורז
מק"ט: 080
0
0.3681532