אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

פנקייק אוכמניות כוסמין מלא

אורלי חרמש

רכיבים (ל-8 פנקייקים בקוטר 12 ס"מ):

לבלילה

150 גרם (¼1 כוסות) קמח כוסמין מלא [שטיבל 14]

1 ביצה בגודל L

120 מ"ל/ גרם (½ כוס) חלב

40 גרם (¼ כוס) יוגורט 3%

60 גרם (¼ כוס) סוכר לבן

קורט מלח דק

1 כפית תמצית וניל

½ כפית אבקת אפייה

½ כוס אוכמניות

 

לנקטרינות:

2 נקטרינות, פרוסות לפלחים

24 גרם (2 כפות) סוכר לבן

20 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

45 מ"ל/ גרם (3 כפות) מים

 

לטיגון:

כ-20 גרם חמאה

 

להגשה:

סירופ מייפל/ אגבה/ דבש/ קצפת/ אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבלילה

1. טורפים ידנית בקערה גדולה ביצה, חלב, יוגורט, סוכר, מלח ו-וניל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב. מניחים את הבלילה בצד לכ-10 דקות על מנת שתתייצב מעט.

 

מכינים את הנקטרינות:

3. ממיסים סוכר, חמאה, וניל ומים במחבת על אש בינונית.

4. מוסיפים פלחי נקטרינה ומנמיכים את האש למינימום. מערבבים בעדינות ולאחר 5-7 דקות, כשהנקטרינות התרככו מעט, מכבים את האש ומניחים בצד לצינון קל. מומלץ להגיש את הפנקייקים כשהנקטרינות חמימות.

 

מכינים את הפנקייקים:

5. מחממים מחבת על אש בינונית עם חצי כפית חמאה.

6. מוסיפים את האוכמניות לבלילה ומקפלים פנימה עד שהאוכמניות מפוזרות בצורה אחידה.

7. יוצקים כחצי כוס בלילה למחבת, מעגלים בעדינות בעזרת לקקן את הפנקייק, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, ומטגנים כל פנקייק 2-3 דקות מכל צד.

 

מק"ט: OHP0122
0