אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגיות ט"ו בשבט

לימור לניאדו תירוש

עוגיות נפלאות לחג ט"ו בשבט, שהוא בעצם רק תירוץ להכין בפעם הראשונה את העוגיות הללו. אחרי כן, אנחנו בטוחים שתכינו אותן שוב ושוב ושוב. הן מתאימות בול לכל שלב ביום – לצד הקפה של הבוקר, כבוסט אנרגיה לשעות אחר הצהריים ולקינוח קליל אחרי ארוחת הערב.

 

רכיבים (40-45 עוגיות):

95 גרם (⅔ כוס) קמח חיטה מלאה [שטיבל 6 או קמח רותה]

100 גרם אגוזי מלך או פקאן (או גם וגם), קצוצים גס או שקדים טבעיים, קצוצים

100 גרם (⅔ כוס) גרעיני דלעת

45 גרם (½ כוס) קוקוס

50 גרם (⅓ כוס) גרעיני חמניות

50 גרם (⅓ כוס) זרעי פשתן

30 גרם (¼ כוס) שומשום

250 גרם תערובת פירות מיובשים – צימוקים שחורים קטנים, אוכמניות מיובשות, משמשים, דבלים, שזיפים, תמרים (בוחרים ממה שאוהבים, את הגדולים קוצצים לקוביות קטנות)

150 גרם (⅓1 כוסות) שיבולת שועל עבה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון

½ כפית מלח

150 גרם (¾ כוס) שמן קוקוס או חמאה מומסת

170 גרם (½ כוס) דבש או סילאן או מייפל (אפשר לשלב קצת מכל אחד)

100 גרם נטו (1 יחידה) בננה בשלה, מעוכה במזלג לעיסה אחידה

3 ביצים (בגודל L)

1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל -170 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את האגוזים או השקדים וקולים 6-7 דקות עד פריכות. באמצע הקלייה מערבבים כדי שלא יישרפו. מוציאים ומכבים את התנור.

2. מערבבים בקערה גדולה גרעיני דלעת, קוקוס, גרעיני חמניות, זרעי פשתן ושומשום. מוציאים ⅓ כוס גדושה (60 גרם) מהתערובת ושומרים בצד.

3. מוסיפים לקערה את האגוזים או השקדים, קמח, פירות מיובשים, שיבולת שועל, סודה לשתייה, קינמון ומלח, ומערבבים קלות. יוצרים גומה במרכז התערובת.

4. בקערה נפרדת טורפים בעזרת מזלג שמן קוקוס (או חמאה), דבש (או סילאן או מייפל), בננה, ביצים ותמצית וניל. יוצקים לתוך הגומה שיצרנו בקערת היבשים ומערבבים רק עד לקבלת עיסה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

5. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג (35-30 גרם) ומניחים במרווחים בתבנית, פוחסים מעט בעזרת הידיים וזורים מעל מתערובת הגרעינים ששמרנו בצד. אופים כ-15 דקות עד להשחמה

7. מצננים ושומרים בקופסא אטומה למשך 4-3 ימים.

 

ניתן להחליף את הביצים ב-2 בננות בשלות ו-מכל (110 גרם) רסק תפוחים, או 2 בננות ו-2 כפות טחינה גולמית.

אפשר להכין את כל הכמות שבמתכון ולהקפיא חלק לפני אפייה, כשהעוגיות כבר מעוצבות (כדאי להוסיף 2 דקות לזמן האפייה).

מק"ט: LTC0122
0