קרמבו
אורלי חרמש
ממתק החורף האהוב על כולם במתכון ביתי, מעולה וכיף להכנה. במתכון משתמשים בחלבון ביצה ולא בביצה כולה, כך שניתן להכין את הקרמבו כקינוח משלים למתכונים אחרים בהם משתמשים רק בחלמונים, כמו למשל סופגניות הברלינר שלנו. ככה גם מרוויחים עוד קינוח וגם לא זורקים רכיבים לפח!
רכיבים (כ-24 יחידות):
לעוגיות חמאה:
140 גרם (1 כוס) קמח עוגיות שטיבל 4
80 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
70 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן
¼ כפית מלח דק
½ כפית תמצית ווניל
למרנג:
150 גרם (מתוך כ-4 ביצים בגודל M) חלבונים
200 גרם (1 כוס) סוכר
¼ כפית מלח דק
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן או ממרח לוטוס
15 מ"ל (1 כף) שמן סויה/קנולה/קוקוס
אפשרויות לקישוט:
סוכריות צבעוניות, שוקולד מגורר, שברי עוגיות, שוקולד מומס מסוג אחר.
אופן ההכנה:
מכינים את העוגיות:
1. מעבדים חמאה, סוכר, מלח ווניל במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית, 3-4 דקות עד שמתקבלת מסה קרמית ואחידה. עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים את הקמח. מעבדים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
2. מעבדים בידיים את הבצק לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר. ניתן לשמור את הבצק עד יומיים במקרר, או 3 שבועות במקפיא.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו ומניחים נייר אפייה בתבנית שטוחה.
4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, לעובי אחיד של 3-4 מ"מ. בעזרת קורצן עוגיות, חלק או מסולסל בקוטר 5 ס"מ, קורצים עיגולי בצק ומעבירים לתבנית. את השאריות מאחדים ומרדדים שוב וקורצים.
5. אופים 12-13 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מומלץ לסובב את התבנית בתנור לקבלת אפייה אחידה. מניחים לעוגיות להצטנן לטמפרטורת החדר ולא מזיזים אותן (כשהן חמות הן עלולות להישבר).
מכינים את המרנג:
6. שמים חלבונים, סוכר ומלח בקערה חסינה לחום על גבי סיר עם מים (חשוב לשים לב שהקערה לא נוגעת במים) מערבבים בעזרת מטרפה ידנית על אש בינונית עד שהסוכר נמס, והתערובת הגיעה לטמפרטורה של 65 מעלות. אם אין ברשותכם מדחום, התערובת אמורה להיות חמה למגע, לא רותחת, וניתן להרגיש באצבעות שהסוכר נמס ולא מרגישים את הגרגירים.
7. מעבירים את תערובת החלבונים למיקסר ובעזרת מקצף (בלון) מקציפים 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל קצף יציב מאוד, מבריק, וקערת המיקסר לא חמה. יש להימנע מקבלת גושים כתוצאה מהקצפה יתר על המידה.
מרכיבים את הקרמבו:
8. מניחים את העוגיות על מגש או תבנית ומעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר עגול וחלק בקוטר 12-13 מ"מ.
9. מזלפים את הקצף על העוגיות כשאנו מחזיקים את שקית הזילוף כס"מ מעל מרכז העוגייה, בשלוש פעימות:
פעם ראשונה: עד שהקצף מגיע לשולי העוגייה, עוצרים.
פעם שנייה: מרימים מעט את שק הזילוף ומזלפים תלולית שנייה, קטנה יותר, עוצרים.
פעם שלישית: מרימים מעט את שק הזילוף ומזלפים תלולית קטנה יותר, אחרונה.
מעבירים את הקרמבו להקפאה, ל-30 דקות לפחות.
מצפים את הקרמבו:
10. שוברים או קוצצים את השוקולד לתוך קערה חסינת חום ומחממים במיקרוגל במקטעים של חצי דקה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את השמן ומטמיעים לתוך השוקולד בעזרת מרית.
11. מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה דיה לטבילה של הקרמבו. טובלים בזריזות את הקרמבו עד העוגייה, מרימים ומניחים לעודף השוקולד לטפטף. הופכים ומניחים על רשת. אחרי כמה שניות ניתן לפזר תוספות מעל.
12. כשכל הקרמבואים מצופים, מחזירים למקפיא או למקרר, רצוי בקופסה סגורה.
שומרים במקפיא עד 3 שבועות, ובמקרר עד יומיים-שלושה.