אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

לביבות תפוחי אדמה וקמח חומוס

לימור לניאדו תירוש

לביבות בטעם עדין ומרקם קליל ואוורירי. מוגש עם מטבל לימוני משגע.

קמח חומוס הוא קמח בעל שתי תכונות חשובות. הוא גם מייבש וסופג בדומה לכל קמח וגם מדביק. בנוסף לכך הוא בעל ערכים תזונתיים מדהימים כמו חלבון גבוה, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, סידן ועוד.

לביבות טבעוניות עם קמח חומוס זה פטנט מעולה. הקמח מחליף את הביצים, ומעניק ללביבות מרקם מושלם. הן קלות ממש להכנה וטעימות כל כך!

 

רכיבים (כ-20 לביבות):

80 גרם (⅔ כוס) קמח חומוס שטיבל 

1 קילו תפו"א לבנים בינוניים, קלופים

2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים לחצאי עיגולים דקיקים

4 כפות שמן זית

4 כפות שמיר, בזיליקום או אורגנו טרי קצוץ

⅓ כוס זיתי קלמטה קצוצים (אופציונאלי)

¾ כפית מלח דק

¾ כפית סוכר לבן

½ כפית פלפל שחור גרוס

 

לעיטור:

ענפי שמיר או עלי בזיליקום

 

אופן ההכנה:

1. מגררים תפוחי אדמה בפומפייה גסה או במעבד מזון עם דסקית גרור מתאימה. מעבירים לבד חיתול או מגבת דקה (שוטפים לפני היטב במים חמים להסרת שאריות סבון ומרכך), מוסיפים בצל סגול, מגלגלים את החיתול וסוחטים ממנו עודפי מים מעל הכיור.

2. מעבירים את השבבים לקערה בינונית, מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עם הידיים, תוך כדי פעולת סחיטה, כדי ליצור מסה מעט דביקה. אם התערובת רטובה מדי מוסיפים ½ כף קמח חומוס (להוסיף מעט בהתחלה, כדי שלא יצאו דחוסות).

3. מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים אותו במעט שמן זית.

4. משמנים מעט את הידיים ויוצרים לביבות. מניחים במרווחים שווים בתבנית. מניחים מעל כל לביבה ענף שמיר או עלה בזיליקום.

5. אופים בחלק העליון של התנור 20-18 דקות עד שהלביבות משחימות גם בצידן התחתון.

6. מגישים חם עם מטבל צנובר לימון כבוש או כל מטבל אחר שאתם אוהבים.

 

מטבל צנובר ולימון כבוש:

טיפ מלימור – ניתן להוסיף למטבל מעט מים ולהשתמש בו כרוטב לסלטי עלים.

 

רכיבים (מתאים כמטבל לכ-20 לביבות):

70 גרם (½ כוס) צנוברים טבעיים, מושרים במים קרים למשך שעה לפחות (אפשר לילה במקרר)

60 מ"ל/גרם (¼ כוס) מים

60 מ"ל/ 50 גרם (¼כוס) שמן זית

20 מ"ל (½1 כפות) מיץ לימון

35 גרם (½1 כפות) לימון כבוש

¼ כפית מלח

¼ כפית הל טחון (אופציונאלי)

 

אופן ההכנה

1. מסננים את הצנוברים היטב ממי ההשריה.

2. טוחנים את הצנוברים בבלנדר עם כל יתר הרכיבים עד קבלת מטבל חלק. טועמים, מוודאים שהמליחות (שמגיעה גם מהלימון הכבוש) מספיקה, ובמידת הצורך מתקנים תיבול. שומרים במקרר עד ההגשה.

 

 

מק"ט: LTF21121
0