אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

הספינג' של מוניק

דניאלה האהובה שלנו (משירות הלקוחות) פינקה אותנו במתכון המפורסם של אחותה מוניק לספינג' אוורירי ומשגע! מתכון פשוט וקל להכנה. אם אתם מנסים אותו, תתקשרו לספר לה איך יצא :) 

 

חשוב לעבוד עם מקצף (בלון) או וו גיטרה ולהוסיף את מרבית כמות המים בבת אחת על מנת שלא יווצרו גושים בבצק.

 

רכיבים (כ-10 יחידות):

לבצק:

500 גרם קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]

420-500 גרם/מ"ל (2-¾1 כוסות) מים חמימים

10 גרם (1 כף) סוכר לבן 

7 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים  

חצי כפית מלח 

2 כפות ערק (או אלכוהול אחר)

 

שמן לטיגון

 

לציפוי

סוכר וקינמון (סוכר ביחס של כמות כפולה מהקינמון) 

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק

1. לשים את כל הרכיבים במיקסר עם מקצף (בלון) כ-3 דקות עד להמסה של הסוכר והמלח, וקבלת בצק רטוב ודביק. מומלץ להתחיל עם 400 גרם/מ"ל מים ולהוסיף עוד במידת הצורך. 

2. מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת חדר, עד שנפח הבצק כמעט הכפיל את נפחו ונוצרות בו בועיות קטנות. 

3. מרטיבים את הידיים במים ולשים את הבצק בתוך הקערה במשך 1-2 דקות, עד להוצאה האויר וקבלת בצק אחיד ודביק. מתפיחים כ-40 דקות נוספות בטמפרטורת חדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו ונוצרות בו שוב בועיות קטנות.

 

מטגנים

4. לקראת סוף זמן ההתפחה מחממים שמן בסיר עמוק ורחב לטמפרטורה של 170 מעלות. מערבבים סוכר לבן וקינמון בקערה (אפשר גם רק סוכר - לפי הטעם). 

5. מכינים קערה עם שמן או מים לצד הסיר ובעזרת ידיים משומנות או רטובות, קורצים בכל פעם פיסת בצק בגודל של כדור טניס. אם רוצים יוצרים חור בעזרת האצבעות ליצירת בייגלה ומעבירים לשמן החם. לא מעמיסים את הסיר (כדי לא לקרר את השמן) ומתאימים את כמות היחידות לגודלו.

 

6. מטגנים כל ספינג׳ כ-3 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים את הספינג' החם ישר לתוך הקערה עם הסוכר והקינמון ועוטפים אותו מכל צדדיו. 

 

מק"ט: NS1121
0