אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

נאן הודי

ערן שוורצברד, אופה וקונדיטור

רכיבים:

(כ- 7 מנות)

 

200 גרם קמח לחם - שטיבל 2

150 גרם קמח כוסמין מלא - שטיבל 14

8 גרם גרגירי צ'יה

20 גרם שמרים טריים \ 8 גרם שמרים יבשים

120 גרם מים

6 גרם סוכר

50 גרם ביצה (1 ביצה גודל M)

85 גרם יוגורט

3 גרם מלח

60 גרם חמאה מומסת (רצוי מזוקקת)

 

תערובת למריחה:

 

30 גרם שום כתוש

100 גרם שמן זית

25 גרם כוסברה קצוצה

 

הוראות הכנה:

 

לערבב היטב בקערת המיקסר את המים, הסוכר ושמרים בעזרת וו הלישה (אם עובדים עם שמרים יבשים יש לערבב אותם עם הקמחים ולא עם הנוזלים).

להניח מעל את הקמחים, צ'יה, מלח, ביצה, חמאה מומסת ויוגורט. לערבב במהירות איטית למשך כ-2 עד 3 דקות עד לקבלת בצק הומוגני. 

להעביר את המיקסר למהירות בינונית וללוש למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות קערת המיקסר.

להשאיר את הבצק מכוסה בתוך קערת המיקסר לתפיחה למשך כ-30 עד 40 דקות.

בעזרת קלף פלסטיק \ מרית להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. לחלק למנות של כ-100 גרם, לכדרר לכדורים, להניח על השולחן ולכסות למשך כ-15 דקות.

לקמח שוב את משטח העבודה ואת הכדורים המגולגלים. לרדד כל כדור לצורת פיתה בקוטר של כ-18 ס"מ.

להניח על נייר אפייה בצד, לכסות במגבת ולהתפיח למשך כ-25 דקות. (ניתן גם לרדד את לחם הנאן מראש ולשמור למשך כמה שעות במקרר בין 2 ניירות אפייה עד למועד השימוש).

 

אפיה:

להניח את הפיתה המרודדת על מחבת חמה מאוד, משומנת בשמן זית או בחמאה מזוקקת. 

לאפות כדקה וחצי מכל צד.

לאחר האפיה להניח על רשת ולמרוח בתערובת שמן הזית, השום והכוסברה. 

רצוי להגיש חמים סמוך לסיום האפייה

 

סוגי קמח: קמח לחם- שטיבל 2
מק"ט: 023
0