אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

דובשניות

אלון שבו

דובשניות עבורי הן הנוסטלגיה המושלמת. על אף העובדה ששמור בליבי מקום לאלו התעשיתיות, אני כל כך נהנה לאכול את הביתיות. הן מפתיעות בטעמן ומרקמן ומעבר לכך פשוטות כל כך להכנה.

 

אני משוכנע שיהיה לכם כיף גדול להכין אותן! 

 

(רכיבים עבור כ-30 יחידות):

לעוגיות:

240 גרם (כ-¾1 כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]

2 גרם (כ-1 כפית שטוחה) אבקת אפייה

2 גרם (כ-1 כפית שטוחה) סודה לשתייה

90 גרם (כ-¼ כוס) דבש
80 גרם (⅓ כוס) סוכר חום כהה

55 גרם (כ-¼ כוס) שמן צמחי

קורט קינמון טחון

קורט ג'ינג'ר יבש טחון

קורט ציפורן טחון

40 גרם חלמונים (2 חלמונים מביצה בגודל לארג׳)

 

לציפוי:

60 גרם (½ כוס) אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה.

2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה דבש, סוכר, שמן, קינמון, ג׳ינג׳ר, ציפורן וחלמונים, 2-3 דקות במהירות בינונית.

3. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר ומערבלים במהירות בינונית, עד לאיחוד.

4. מכסים ומעבירים את הבלילה למקרר למשך שעה לפחות.

5. מחממים תנור ל-165 מעלות בתכנית חום עליון תחתון + טורבו.

6. מוציאים את הבלילה מהמקר ומכינים קערה או צלחת עם אבקת סוכר.

7. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס״מ, טובלים אותם באבקת סוכר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זה מזה.

8. אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מתנפחות ומעט משחימות בתחתיתן.

9. מצננים את העוגיות היטב ומאחסנים בצנצנת או קופסא אטומה בטמפרטורת חדר.

מק"ט: ACO010721
0