עוגיות קמח תירס ולימון
רכיבים (עבור כ-50 עוגיות):
170 גרם (⅓1 כוסות גדושות) קמח תירס מלא שטיבל
140 גרם (1 כוס) קמח עוגיות - שטיבל 4
180 גרם חמאה רכה מאוד
130 גרם (⅔ כוס) סוכר לבן
½ כפית מלח דק
1 כפית תמצית ווניל
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני
1 חלמון ביצה בטמפרטורת חדר
1 ביצה (בגודל M) בטמפרטורת חדר
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו,
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ומכינים שקית זילוף עם צנתר משונן בקוטר 12 מ"מ.
2. מערבלים חמאה רכה, סוכר לבן, מלח ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שמתקבלת מסה אחידה וקרמית.
3. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבלים עד להטמעה. מוסיפים את החלמון והביצה ומערבלים כדקה נוספת. עוצרים את המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית. מוסיפים את שני סוגי הקמח ומערבלים במהירות איטית רק עד להטמעה.
4. ממלאים את שקית הזילוף בבלילה (מומלץ לעבוד עם שקית חצי מלאה בכל פעם). מזלפים עוגיות בצורת עיגול. חשוב לזלף עוגיות שטוחות ולא עבות ולשמור על מרווחים של כמה ס"מ בין עוגייה לעוגייה.
5. אופים כל תבנית בנפרד במשך 18-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בתחתיתן ובשוליים.
6. מצננים על גבי רשת עד לצינון מלא.