אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגיות קמח תירס ולימון מזולפות

רכיבים:

כ-50 עוגיות

 

170 גרם קמח תירס מלא שטיבל

140 גרם קמח עוגיות - שטיבל 4 \ קמח רב תכליתי - שטיבל 1

180 גרם חמאה רכה מאוד

120 גרם סוכר לבן

3 גרם מלח דק

5 גרם תמצית ווניל

קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני

1 חלמון ביצה M

1 ביצה M

 

אופן ההכנה:

 

לחמם תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו. 

להניח ניירות אפייה על שתי תבניות תנור. להכין שקית זילוף עם צנתר משונן במידה 12 מ"מ.

להניח בקערת מיקסר חמאה רכה, סוכר לבן, מלח ו-וניל, ובעזרת וו גיטרה לערבל במהירות בינונית 

במשך כ-3 דקות, עד שמקבלים מסה אחידה וקרמית. להוסיף את קליפת הלימון המגוררת ולערבל עד להטמעה.

להוסיף את החלמון והביצה ולהמשיך לערבל כדקה נוספת. לעצור את המיקסר ובעזרת מרית לנקות את דפנות הקערה. להוסיף את שני סוגי הקמח (תירס ולבן) ולערבל במהירות איטית רק עד להטמעת הקמחים.

להעביר חלק מהבצק לשקית הזילוף שהכנו (יותר נוח לזלף את העוגיות עם שקית חצי מלאה).

לזלף עוגיות בצורת עיגול או מהמרכז החוצה. חשוב לזלף עוגיות שטוחות ולא עבות. לשמור על מרווחים של כמה ס"מ בין עוגייה לעוגייה.

לאפות כל תבנית בנפרד במשך כ-18 עד 20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בתחתיתן ובשוליים. חשוב לסובב את תבנית האפייה בתנור כדי לקבל אפייה אחידה.

להוציא את התבנית מהתנור ולהניח לצינון מלא לפני שמעבירים לצנצנת אטומה. העוגיות הופכות לקריספיות רק אחרי שהן מתקררות.

 

הערות:

  • חשוב להשתמש בחמאה רכה (אך לא חמה) ובביצים בטמפרטורת החדר.
  • לא שומרים את הבצק במקרר, כי אז אי אפשר יהיה לזלף את העוגיות.
  • אם קשה קצת לזלף, מחזיקים את שקית הזילוף 2-3 דקות בידיים והמסה תתרכך מעט.

 

 

 

סוגי קמח: קמח רב תכליתי- שטיבל 1, קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח תירס
מק"ט: 43
0
0.3747261