אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

גאלט משמש וקרם שקדים

אורלי חרמש

רכיבים (לשני מאפים בקוטר של כ-20 ס"מ):

לבצק:

170 גרם (כ-¼1 כוסות) קמח כוסמין לבן שטיבל

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

25 גרם (2 כפות) סוכר לבן 

¼ כפית מלח דק

60 מ"ל (¼ כוס) מי קרח

 

לקרם שקדים:

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

50 גרם (⅓ כוס + 1 כף) אבקת סוכר

70 גרם (כ-⅓ כוס) שמנת מתוקה 38% שומן

¼ כפית מלח דק 

½ כפית מחית וניל או תמצית וניל

¼ כפית תמצית שקדים (לא חובה)

100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק

 

למשמשים:

10 משמשים מגולענים ופרוסים

50 גרם (¼ כוס) סוכר לבן 

½ כפית מחית וניל או תמצית וניל

 

לציפוי

1 ביצה (בגודל) טרופה

25 גרם (2 כפות) סוכר לבן

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

1. מעבדים את הקמח, חמאה, סוכר ומלח במעבד מזון בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורים. 

2. מוסיפים את מי הקרח בהדרגה, וממשיכים לעבד בפולסיםקצרים  עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מאחדים את הבצק לכדי כדור,  עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך שעה לפחות.

 

מכינים את קרם השקדים:

4. טוחנים את רכיבי הקרם במעבד מזון למחית חלקה ואחידה. 

5. מעבירים לכלי, מכסים ושומרים במקרר עד לשימוש.

 

מכינים את המשמשים:

6. מערבבים את פרוסות המשמשים יחד עם הסוכר והווניל בקערה ומניחים בצד לחצי שעה. מידי פעם מערבבים את התערובת שוב.

 

מרכיבים ואופים:

7. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון (בלי טורבו).

8. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעיגול (לא חייב להיות עיגול מושלם) בקוטר של 25 ס"מ. 

9. מעבירים את עיגול הבצק לנייר אפייה ומניחים בתבנית שטוחה.

10. מורחים חצי מקרם השקדים על עיגול בצק אחד ומשאירים שוליים של כמה ס"מ ללא קרם (חצי כמות קרם על כל עיגול בצק). 

11. מסדרים כמניפה חצי מפרוסות המשמש על פני קוטר של 20 ס"מ מתוך הבצק. אפשר לפזר מעל מעט מהסירופ שנוצר בקערה (ואפשר גם לשמור בצד לזיגוג לאחר האפייה), מקפלים את שולי הבצק מעל המשמשים ומהדקים מעט ובעדינות.

12. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט סוכר מעל.

13. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.

14. ממתינים לצינון מוחלט, מעבירים לצלחת הגשה ופורסים. 

 

מומלץ להגיש חמים עם גלידת וניל או קרם פרש. 

ניתן להחליף את המשמשים באפרסקים, נקטרינות או תאנים.

ניתן לאפות גאלט אחד, ולהקפיא חצי מהבצק וחצי מהקרם לפעם אחרת.

 

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח כוסמין לבן
מק"ט: 051
0