אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגיות מייפל ואגוזי מלך

אורלי חרמש

רכיבים (60-70 עוגיות):

לבצק:

325 גרם (⅓2 כוסות) קמח תופח שטיבל 13 

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

40 גרם ( כוס) מייפל אמיתי

65 גרם (⅓ כוס) סוכר דמררה 

¼ כפית מלח דק

1 כפית תמצית וניל איכותית

30 גרם ( כוס) קורנפלור 

80 גרם (כ-¾ כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

 

לאייסינג:

140 גרם (1 כוס + 1 כף) אבקת סוכר

50 גרם (כ-¼ כוס) מייפל אמיתי

 

לעיטור:

30 גרם (כ-¼ כוס) אגוזי מלך קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

1. מעבדים יחד את החמאה, מייפל, סוכר, מלח ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה, במהירות בינונית במשך כ-3 דקות, עד שנוצרת מסה אחידה.

2. מוסיפים את הקמח, הקורנפלור ואגוזי המלך ומעבדים במהירות איטית רק עד שנוצר בצק.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים. מעצבים כל חלק לגליל אחיד באורך של כ-30 ס"מ ועוטפים כל גליל בניילון נצמד.

4. מקררים היטב את הגלילים במשך כשעתיים במקרר.

 

אופים:

5. מחממים תנור ל 180 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו) ומניחים ניירות אפייה על גבי שתי תבניות.

6. מסירים את הניילון הנצמד מהגלילים ופורסים לעוגיות בעובי של 7-8 מ"מ. מניחים בתבנית במרווחים שווים.

7. אופים כל תבנית בנפרד במשך כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בתחתית ובשוליים. מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה כדי לקבל אפייה אחידה. 

8. מוציאים את התבנית מהתנור וממתינים עד שהעוגיות מצטננות לגמרי.

 

מכינים את האייסינג:

9. מערבבים אבקת סוכר ומייפל בקערה קטנה עד לקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

10. לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, מורחים מעט מהאייסינג על כל עוגיה ומפזרים מעט אגוזי קצוצים מלך מעל. 

11. מניחים לאייסינג להתייצב ולהתייבש לפני איחסון.

 

יש לשמור את העוגיות בצנצנת או קופסה אטומה. 

ניתן לאפות עוגיות מגליל אחד ולהקפיא את השאר.

במקום אגוזי מלך ניתן להשתמש באגוזי פקאן.

 

סוגי קמח: קמח עוגיות- שטיבל 4, קמח תופח- שטיבל 13
מק"ט: 050
0