קיש ים תיכוני
יובל אלחדף
רכיבים (תבנית פאי בקוטר 30 ס"מ):
לבצק:
200 גרם (1⅓ כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
5 גרם (1 כפית מחוקה) מלח
5 גרם (1 כפית מחוקה) סוכר
1 ביצה (L)
למלית:
1 חציל בינוני מקולף, חתוך לקוביות גדולות
2 ראשי כרישה, חצויים לאורכם וחתוכים גס
שמן זית
פלפל שחור גרוס גס
טימין (לפי הטעם)
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה (38%)
200 גרם גבינת פטה או בולגרית מעודנת
100 גרם גבינת גאודה, מגורדת
100 גרם (2 יחידות) ביצים (L)
אופן ההכנה:
לבצק:
1. מערבבים במיקסר את הקמח, החמאה, המלח והסוכר באמצעות וו גיטרה, עד שמתגבשים פירורי בצק כדוגמת שטרויזל או קראמבל.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב במהירות בינונית עד שנוצר בצק הומוגני ואחיד (יש להיזהר מעודף לישה על מנת שלא לפתח את הגלוטן שבקמח יתר על המידה).
3. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בין שני ניירות אפיה, ובעזרת מערוך מרדדים לעיגול בעובי של כ-3 מילימטר ובעובי של כ-34 ס"מ (על מנת שיתאים לתבנית פאי עם שוליים). מעבירים למקרר ל-10 דקות על מנת לעבוד בצורה נוחה עם הבצק.
4. מסירים את נייר האפייה העליון, הופכים את הבצק המרודד בעזרת הנייר התחתון על התבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות התבנית.
5. דוקרים היטב את פני הבצק בעזרת מזלג (כדי שישאר פריך ולא יתרומם).
6. מכסים ומחזירים לקירור למשך חצי שעה.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון +טורבו.
8. מכניסים את התבנית עם הבצק המרודד לתנור ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה קלה.
9. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור בתוך התבנית.
למלית:
מכינים את הירקות:
9. מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית.
10. משמנים את קוביות החציל בשמן זית, מפזרים פלפל שחור גרוס וצולים כ-20 דקות בתנור.
11. מאדים את הכרישה בשמן זית (טיגון קצר בלבד).
12. מערבבים את כל יתר חומרי המלית יחד עם הירקות הצלויים בקערה (אין צורך לתבל במלח, הגבינות בעלות מליחות מספקת).
13. יוצקים את כל תכולת המלית המעורבבת לתוך בצק הקיש האפוי.
14. מחזירים לאפייה נוספת בטמפרטורה של 160 מעלות למשך 45 דקות.
15. מצננים לפני אכילה ופורסים.