אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

מתכונים

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח אורז

אורלי חרמש

רכיבים (כ-25 עוגיות):

140 גרם (1 כוס) קמח אורז שטיבל

100 גרם (1 חפיסה קטנה) חמאה רכה (לא חמה)

130 גרם (⅔ כוס) סוכר דמררה 

3 גרם (½ כפית) מלח דק

5 גרם (1 כפית) תמצית ווניל איכותית

1 ביצה (M)

7 גרם (¾ כף) קורנפלור

5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה

80 גרם (כ-¾ כוס) שוקולד צ'יפס

60 גרם (כ-½ כוס) פקאנים קצוצים דק

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון, לא טורבו ומרפדים שתי תבניות עם נייר אפייה.

3. מערבלים את החמאה, הסוכר, המלח והווניל לתערובת קרמית ואחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה במשך כ-3 דקות.

4. מנקים את דפנות הקערה, מוסיפים את הביצה ומערבלים במשך כ-3 דקות. 

5. עוצרים את המיקסר ומוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, קמח אורז, שוקולד צ'יפס ופקאנים קצוצים ומערבלים במהירות איטית במשך כדקה.

6. מכינים כדורי בצק בעזרת כף קפיצית בקוטר של 4-5 ס"מ ומניחים בתבנית האפייה עם מרווחים שווים בין אחד לשני.  

7. משטחים מעט את כדורי הבצק בעזרת כף יד רטובה.

8. אופים כל תבנית בנפרד במשך 12-13 דקות. מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה לקבלת עוגיות אפויות באופן אחיד.

 

הערות:

כדי שהשוקולד צ'יפס והפקאנים יבצבצו על פני העוגיות, מפזרים עליהן כמות קטנה נוספת של שוקולד ואגוזים, לאחר העיצוב ולפני האפייה. 

שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה. 

 

סוגי קמח: קמח אורז
מק"ט: 080
0