פוקצ'ה בצל סגול וסומאק
אורלי חרמש
רכיבים:
(שתי פוקאצ'ות מלבניות בגודל 15*40 ס"מ)
בצק:
450 גרם קמח פיצה שטיבל 440
4 גרם שמרים יבשים
350 מ"ל מים
10 גרם סוכר לבן
6 גרם מלח דק
16 גרם שמן זית
טופינג בצל סגול:
300 גרם בצל סגול פרוס לרצועות דקות
24 גרם שמן זית
10 גרם סומאק
10 גרם סוכר לבן
10 גרם מלח דק
3 גרם פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לערבב שמרים סוכר ומים ולהניח למספר דקות להתמוסס ולתסוס.
להוסיף קמח, מלח ושמן זית, ובעזרת וו הלישה ללוש מספר דקות לבצק אחיד וחלק. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח לילה במקרר.
כשהבצק מוכן לעבודה, לחלק אותו לשני חלקים שווים ולעצב לאליפסות מוארכות.
לערבב את הבצל יחד עם שמן זית, סומאק, מלח, סוכר ופלפל שחור גרוס. להניח לכמה דקות כדי שהבצל יתרכך מעט.
בעזרת האצבעות ליצור גומות בבצק ולפזר חצי מתערובת הבצל על כל אחת מהפוקאצ'ות. לכסות ביריעת ניילון ולהתפיח כשעה עד שעה וחצי, עד שהן תפוחות.
לחמם תנור ל 200 מעלות.
לפני האפייה, ללחוץ מעט את הבצל הפרוס מטה, לתוך הבצק.
לאפות כחצי שעה עד שהפוקאצ'ות תפוחות וזהובות, גם בתחתיתן. מומלץ לסובב את התבנית בתנור באמצע האפייה כדי לקבל מאפה אפוי בצורה אחידה.