ביסקוטי עשיר
רכיבים:
350 גרם קמח עוגיות - שטיבל 4
3 גרם אבקת אפייה
2 גרם אבקת סודה לשתייה
6 גרם מלח
3 ביצים L
150 גרם סוכר לבן
80 גרם חלב (ניתן להוסיף מעט במידה והבצק יבש)
75 גרם פירות יבשים חתוכים
75 גרם שקדים שבורים
ניתן להוסיף שברי שוקולד מריר\חלב
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
להניח בקערה את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה והמלח ולערבב.
בקערה נפרדת לערבב את הסוכר, ביצים וחלב.
לאחד בין תכולת שתי הקערות ולערבב עד לאיחוד הבצק, הבצק שמתקבל דביק.
לערבב פנימה את התוספות: פירות יבשים ושקדים.
להרטיב את הידיים ולגלגל מהבצק נקניקים.
להניח את הנקניקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולשטח מעט.
לאפות במשך 25-30 דק'- הכיכרות אמורים להזהיב.
להוציא מהתנור ולצנן לגמריי.
לפרוס את הכיכרות בעזרת סכין משוננת (עדיפות לסכין לחם).
את הפרוסות יש להניח על רשת ולהחזיר לאפיית ייבוש בחום של כ 150 מעלות.
יש להוציא את הפרוסות כאשר הן מתייבשות לאחר כ- 20 דק'.
לצנן ולהגיש.